2013. december 16., hétfő

RC TANKOK BIRODALMA !











*RC TANK KLUB : (kempp.hu)

A www.rctank-forum.hu webes oldal népszerűsítésére készült!


Minden ami a tankozással kapcsolatos !

Eredetí fényképek,festés minták,videók,rajzok,könyvek,játékok a mai politikától mentesen.

Leírás:

Az RC tankozás felhőtlen játék és komoly hagyományőrzés egyszerre. Az első, második világháborús, és modern harckocsik méretarányos modelljeinek készítői az eredeti páncélosok legapróbb részletekig kidolgozott RC, vagyis rádióvezérlésű változataival "szállnak harcba". A cél - ahogy a valódi háborúban - itt is az ellenség kilövése, legyőzése. Az RC tankok elektronikája érzékeli az ellenség "lövéseit" vagyis infrajeleit, és kellő számú találat esetén rövid időre harcképtelenné teszi a páncélost. Egy igazi modelltank-ütközetben, RC tankos szakzsargonnal „infracsatában”, a harckocsik parancsnokai előre megbeszélt taktikát követve szállnak harcba az ellenséggel - leggyakrabban a tengelyhatalmak Panzerei az szövetségesek Shermanjeivel, KV-1-eseivel. Az RC tankosok azonban nem csak az infracsatákban mérik össze a tudásukat - legalább ennyire fontos a harcjárművek külső kidolgozottsága, festése, élethű mozgásuk. Az igazán jól sikerült RC tankok nem csak külsejükben, hanem viselkedésükben is tökéletes másai a valódiaknak. Egy eredeti hangmintákat tartalmazó 1:16-os méretarányú Tiger B, vagyis a félelmetes hírű Királytigris harckocsi kicsinyített mása például - hasonlóan az igazi, 70 tonnás, alulmotorizált nehézpáncéloshoz - lassú és esetlen, motorja az eredeti Maybach benzinmotor hangját utánozva küzdi át magát a terepakadályokon. Páncélvédettsége azonban- akárcsak az igazinak - félelmetes: egy Sherman megsemmisítéséhez elég öt lövés, annak azonban aki a nagymacskára, vagyis a Királytigrisre vadászik, tíz találatot kell bevinnie ahhoz, hogy leküzdje a világháborús acélszörnyet. Az RC tankozás tehát nagyszerű játék, de nem csak az. Akik ezt a hobbit választják, a hadtörténet szerelmesei és távirányítható tankokkal tartják életben a páncélos fegyvernem izgalmas, tragikus, és felemelő történetét. Az RC tank klubban kelt például életre 1-16-os változatban, hatvanöt év után először a magyar ipartörténet egyik különlegessége, a Zrínyi rohamlöveg és a csak tervasztalon létező Tas közepes harckocsi, a "magyar Panther".

(Az oldal Maximálisan elhatárolódik az önkényuralmi jelképek mögött megbúvó eszmeiségtől, és az ezekkel összefüggésbe hozható mindennemű szélsőséges ideológiai és politikai irányzattól, illetve kirekesztő és gyűlöletkeltésre alkalmas gondolattól!
Bármilyen megosztásért mindenki maga felel.A rasszizmust és szélsőséges megnyilvánulásokat hagyjuk meg más oldalaknak.)

*Garanciális feltételek-RC tankhoz:

A termékre a 117/1991.(IX.10.)sz. kormányrendeletben meghatározott jótállást vállalok. A jótállási idő a vásárlás napjától számított 12 hónap.

A jótállás megszűnik, ha a hiba rendellenes használat, átalakítás, helytelen kezelés vagy tárolás, erőszakos külső behatás, nem garanciális szerviz szakszerűtlen beavatkozása vagy elemi kár miatt következik be.

A garancia nem vonatkozik

a termék (játék) úszó, repülő, haladó képességére
a használat során nyilvánvalóan kopó, a rendeltetésszerű használat esetén is elhasználódó alkatrészekre (pl. lánctalp, kerekek, fogaskerekek, repülőgép esetén a sárkányszerkezet és légcsavar, hajócsavar stb.),
a mellékelt akkumulátorra,
harckocsi beépített füstmoduljának füstölőképességére.



A garanciális problémák érvényesítési helye Győr.


A rendeltetésszerű használat érdekében olvassa el a mellékelt tájékoztatót is.


Amennyiben problémája, vagy kérdése merül fel a termék használata során, kérem, haladéktalanul értesítsen a következő telefonszámon: 06-70-22-45-482 vagy írjon levelet a következő címre az elérhetősége megadásával: Ferenczi Balázs 2038 Sóskút Széchenyi u.3

Javaslom, keressen akkor is amennyiben a garancia már lejárt, vagy nem érvényesíthető, hogy segítségére lehessek a termék újból használhatóvá tételében.

*RC tank használati utasítás:


Biztonsági szabályok

Kérlek, hogy a használat során vedd figyelembe, hogy ez nem egy játék, hanem egy elektromos rádió távirányítású modell. A használat során a beépített motoros légsűrítő a lövedéket 20-30m-es távra lövi ki, ami közelről sérülést okozhat, különösen a szem és az arc tájékán.

Kérlek a használat során vedd figyelembe a következőket:

Soha ne célozz és lőj embere, vagy állatra
Tartsd távola a kezedet a mozgó lánctalptól!
A falra vagy tárgyakra kilőtt lövedékek, visszapattanva is sérüléseket okozhatnak.
A működtetés során kerüld el a forgalmas helyeket.
Soha ne nézz bele a csőbe szemből. Ha esetleg a tank be van kapcsolva rádiózavar hatására az ágyú elsülhet
Figyelj arra, ahogy az apró alkatrészek, kicsi gyerekek, vagy állatok közelébe ne kerüljenek
Használat után mindig kapcsold ki az adót és a tankot egyaránt, illetve vedd ki az akkumlátort.
A tank antennája rugalmas acéldrót, a használat során óvd a szemedet, illetve az arcodat a visszacsapódó dróttól.
Mindig az adót kapcsold be először, és kapcsold ki utoljára.


Működtetés



Energiaellátás:



Az adó 8 db ceruza elemmel működik, amit az adó hátuljának eltávolításával lehet behelyezni. Az elemek elhelyezése után az adó bekapcsolhat a középen található kapcsolóval. Ilyenkor a fölötte lévő LEDS kigyullad.

A tank 7.4V-os akkumlátorral működik. Az akkumulátor, és a töltője a csomag tartalma. Az akkumulátort az első használat előtt formázni kell. Ezzel jelentősen megnövelhető az élettartama és a kapacitása. A formázáshoz teljesen merítsd le az akkumulátort, (a tankkal) , várj kb. fél órát, majd addig töltsed a mellékelt töltővel, amíg az akku kéz melegre nem melegszik fel. A továbbiakban is célszerű így eljárni.

Az akkumulátort a tank alján lévő kamrában, a kilógó csatlakozóra rögzítve kell elhelyezni, majd a kamra fedelét visszatenni. Az ON-OFF feliratú gombbal lehet a tankot ki és bekapcsolni.

Irányítás

Miután bekapcsoltad az adót, kapcsold be a tankot. Ekkor a lámpák a tankon világítani kezdenek, A tank indításához meg kell nyomnod a az irányító alsó részén lévő gombok közül a baloldalit. Ekkor a tank motorhang generátora beindul, és a diesel motor indításának hangját utánozza. Ezután a tank összes funkciója irányítható. A leállításhoz ismét nyomd meg ugyanazt a gombot, ekkor a tank leáll. Ha abbahagyod a játékot kapcsold ki a tankot, illetve az adót.

A tank mozgásának irányítása a jobboldali karral történik. A tank két lánctalpát két külön motor hajtja meg, a kar mozgatásával ezen motorok teljesítményét, illetve forgásirányát változatva irányítjuk a tankot. Előre tolva a tank előre megy, hátrahúzva, hátrafele. Oldala kitérítve az ellentétes oldali lánctalpat hajtva a tank kanyarodik. Egészen kitérítve a két lánctalp ellentétes irányba mozog, így a tank szinte egyhelyben meg tud fordulni. Kezdetben sík, akadálymentes részen gyakorolj, amíg az irányítás biztosan megy, utána már mehetsz szűk helyekre is. A tank minden terepen elmegy, kivéve a nagy fű, mégis ideális terep az apró kavicsos terep , illetve a sima járólap, vagy parketta a lánctalp gyors kopását megelőzendő. Ha mégis elszakad a lánctalp vedd föl a kapcsolatot az eladóval a lánctalp pótlására.

A torony és a lövés irányítása a baloldali karral történik. A kar jobbra balra mozgatásával lehet a tornyot oldalirányban forgatni cc. 150-150 fokot mindkét irányba. Körbeforgatni nem lehet. A kar hátrahúzásával a löveg függőleges irányzása történik, egy körkörös kényszerpálya mentén. Folyamatos hátrahúzáskor a löveg egy darabig emelkedik, majd süllyed. A löveg elsütése a kar előretolásával váltható ki. Előretoláskor halható lesz, ahogy a légsűrítő motor elkezdi fölpumpálni a légtartályt, majd kb. 2-3 mp. múlva megtörténik a lövés. A feltöltés elkezdésekor a lövegcső mellett egy figyelmeztető LED gyullad ki. A következő lövés az előzőek szerint adható le, amíg a tank tárjában van lövedék. Figyelj oda, hogy üresen nem ajánlott elsütni a löveget. A löveg tárjának töltése a tank tornyán lévő búvó nyíláson keresztül történik. Figyelj oda, hogy CSAK 6mm-es BB műanyag BB lőszert töltsél bele a tankba. Ne használj törött, deformált, vagy piszkos lőszert. Figyel oda, hogy egyéb tárgy ne kerüljön a löveg tárjába. A löveg a tornyon lévő búvó nyílás alatt lévő kapcsolóval kikapcsolható, így nem lehet vele lövést leadni. Ezt célszerű megtenni, ha kisgyerek, vagy állat van a közelben. A töltő nyílás pontos helyét a mellékelt képes használati utasítás jelzi, ezt mindenképpen nézd meg!!!

A távirányító alsó részén lévő három gomb közül a baloldali, illetve a középső a realisztikus lövés és géppuska szimulácíóját adja .

A tank beépített kipufogó füst generátorral van ellátva a nagyobb játékélményért. Ehhez a tank hátulján lévő nyílásokba a mellékelt folyadékból kell PÁR CSEPPET becsepegtetni, tank alján lévő kapcsolót A-B bekapcsolni. Ekkor kis idő után, amíg a tank működik fehér füst fog a hátsó részéből szállni. Vedd figyelembe, hogy a füstgenerátor használatával az akkumulátor lényegesen gyorsabban merül le. A beépített füstmodulra a garancia nem vonatkozik!
Feljavítás, dekorálás

A modell alapkivitelében is esztétikus látványt nyújt, valósághű festéssel, de egy kis munka és időráfordítással egészen egyedi és valósághű járművet tudsz csinálni.

A valódi tank csak akkor ilyen tiszta,amikor kikerül a gyárból, vagy beviszik a múzeumba. A használat során a festés kopik, sár és a por lerakódik a falületeken. Ezt egy kis festéssel kiválóan lehet érzékeltetni. Ha szeretnél többet tudni erről, javaslom, hogy nézz utána az interneten lévő makettező internet oldalakon vagy a makettező újságokban. Itt rendkívül bőséges anyagot fogsz találni, ahhoz, hogy a tankod igazi viharvert veteránnak tűnjön.

A csapatoknál a gyárból kikerülő tankot a terep sajátosságainak megfelelően álcázzák. Télen fehérre festik, a sivatagban sárga-barna színekre. Ha szeretnéd járművedet egyedivé tenni javaslom nézz utána az interneten és a szakirodalomban a különböző festésmintákról. Látogasd meg honlapunkat is, igyekszünk folyamatosan bővülő információt nyújtani a típusról és néhány látványos festésmintát is elhelyezünk. Kiválaszthatsz egy híres példányt is, és a tankodat annak mintájára festheted át. (Ha átfested, kérlek vedd figyelembe, hogy a berendezések esetleg tönkremehetnek, ha festék éri őket pl. hangszóró, festés előtt teljesen szét kell szedni a járművet. Ezt csak akkor tedd meg, ha eléggé felkészült vagy hozzá, mert a jármű megbontásával a garancia elvész.)

Ezzel kapcsolatban további információkért látogasd meg az oldalunkat: http://feba78.googlepages.com/

A tankod tovább javíthatod, ha megveszed a forgalmazott kiegészítőket. Vehetsz fém lánctalpat, kihajtást, illetve görgőkerekeket amikkel a lánctalp sokkal valósághűebb látvány lesz, és a tartóssága is növekszik.

Remélem, hogy ezzel az írással sikerült megismertetni veled a tankod működését, illetve kedvet csinálni történelmi kutatáshoz és a makettezés-modellezéshez.


78@gmail.com ( http://feba78.unas.hu )

GARANCIA: A tank játékra 1 év garancia van, ami azonban nem vonatkozik a lánctalpra az akkumulátorra és a füstmodulra. A tank szétszedése, megbontása a garancia elvesztésével jár, de ez esetben is, javítás vagy pót alkatrész érdekében vedd fel a kapcsolatot velünk.

http://www.rctank-forum.hu/

http://shelf3d.com/Search/Tiger%2BPlayListIDPL49E4417DE300FA58

*



































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése