2018. május 30., szerda

Intelligens tervezés / A bakteriáls ostor. ( Részlet "Az élet rejtélyének megfejtése" című dokumentumfilmből ! )

 

 

"Tudományos bizonyíték Isten létezéséről" 

Videó:


 

 

Teljes  Dokumentumfilm:  

Cím:

Az élet rejtélyének megfejtése - Darwin tévedett volna?

  (teljes film)

 

 (Egy elképesztő jól illusztrált tudományos áttörést feszegető dokumentumfilm arról, hogy még egy baktérium ostormotorja sem alakulhatott ki természetes kiválasztódással, nem hogy egész fajok. A testünk molekuláris gépekből épül fel. Nesze neked mátrix. Mégis csak szellemek vagyunk a gépezetben... Alapmű biologikusan gondolkodók számára. Megjegyzés: Az interneten nem találtunk olyan jogi információt, miszerint ezt a dokumentumfilmet ne lehetne feltenni megosztani, eredeti, vágatlan formában, (és mellesleg fent van már sok helyen hosszú ideje). Ha mégis bármi jogi korlátozás érvényben volna, kérjük értesítsen vagy kommentelje kifogását (megalapozva) és azonnal levesszük. Addig pedig szolgálja a közjót, és a helyes gondolkodás kialakítását, a tudatossá válást. Ha bárhol kapható FELTÉTLENÜL VEDD MEG lemezen! Egyrészt, hogy meg legyen jó minőségben, másrészt ezt a filmet honorálni kell a készítőinek! További információk a dolgok értelméről a https://biologika.hu és a https://ertem.hu weboldalakon.)

 

 *

 

 

A bakteriális ostor felépítése.

 

(Az ostor (flagellum) sejtekben előforduló sejtszervecske, elsősorban a helyváltoztatásban van szerepe. Főleg az egysejtű élőlények körében fordul elő (közülük is jellemzőbb az eukariótákra, mint a prokariótákra), de megtalálható algák, gombák, mohák és egyéb spórával szaporodó élőlények, illetve állatok ivarsejtjein is. Az egysejtű eukarióták között például az ostoros moszatok – mint például a zöld szemesostoros (Euglena viridis) – rendelkeznek ostorral, a prokariótáknál pedig a mozgásra képes baktériumok többsége ostorok segítségével mozog. A szivacsok és az űrbelűek egyes csoportjainak anyagcseréjében nélkülözhetetlen szerepet játszanak ostoros sejtjeik, mivel ostoraik mozgása eredményezi azt a vízáramlást, amelynek segítségével lélegeznek, amelyből kiszűrik táplálékukat, és amely segítségével eltávolítják szervezetükből a salakanyagokat.
A prokarióták és az eukarióták körében előforduló ostorok felépítése és működési módja különbözik. Az eukariótáknak egy vagy több ostoruk van, melyek mozgása jellegzetesen ostorszerű. Ostoruk felépítése nagyon hasonló a csillókéhoz. Belsejüket egyetlen nyalábba rendeződött, tubulin nevű fehérjéből felépülő mikrotubulusok alkotják: a nyaláb két központi mikrotubuluspárból és ezeket körülvevő kilenc mikrotubuluspárból áll. A mikrotubulusok összehangolt egymáson való elcsúszása eredményezi az ostor mozgását. Az ostor alját a bazális test horgonyozza le a sejtbe.
A baktériumok ostorai csavart alakú szerkezetek, flagellin nevű fehérjét tartalmaznak. Ostoruk alja, a kampó a sejt felszínéhez közel csatlakozik a rétegzett felépítésű sejtfalban levő bazális testhez. A baktériumostor az óramutató járásával egyező vagy ellentétes irányban forog a propeller mozgásához hasonlóan.
Míg az eukarióta sejtek ostoruk mozgatásához ATP-molekulákat használnak fel, addig a prokarióta sejtek a sejtmembránon keresztül lebonyolított proton-, illetve ionforgalomból nyert energiát.)


 

 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése