2019. május 12., vasárnap

Együtt az állatokért ! • United for the animals !

Együtt az állatokért ! • United for the animals !


Egymillió fajt fenyeget a kipusztulás veszélye az ember miatt! Jelenleg zajlik a föld történetének legnagyobb kihalás hulláma, figyelmeztetnek a tudósok. A föld 8 millió fajából 1 millió tűnhet el! ????????????

 


A Föld emberi lakossága folyamatosan nő és a túlnépesedett emberiség tevékenysége, fogyasztása és szennyezése tönkreteszi a természetet és az állatvilágot. Az Egyesült Nemzetek (UN) új jelentése szerint, amelyet 145 szakértő állított össze 50 országból, az utóbbi 10 millió évet nézve a jelenlegi kihalási-arány százszoros méretű. A fő ok a klímaváltozás, a természeti kincsek elapadása, a természetes élőhely szűkülése és a környezetszennyezés. Jelenleg a kétéltűek 40%-a, a korallok 33%-a és a vízi emlősök 33%-a küzd a kihalással. A klímaváltozás sajnos most már az emlősök felét és a madarak negyedét érinti. Az ökoszisztéma, amelytől mindannyian függünk, sajnos gyorsan szorul vissza egyre kisebb helyre.

A folyamat megváltoztatásához azonnali, radikális lépések szükségesek.




Épp mint a klímaváltozás terén, az ember áll a biodiverzitásban fellelhető radikális csökkenés mögött is. A szárazföld 75%-át és a vizek 66%-át érinti súlyosan a környezetátalakító, túlfogyasztó és szennyező tevékenysége, mely az iparosodás előtti időkhöz képest folyamatosan rombol. A jelentés hangsúlyozza a népességnövekedés, a növekvő fogyasztás és szennyezés katasztrofális hatását. Megjegyzi, hogy az elmúlt 50 évben a világ népessége megduplázódott (3,7-ről 7,6 milliárdra) és ennek drámai hatása van a Földre. A világ földjének több, mint egyharmadát és az édesvizek 75%-át termesztésre vagy állattenyésztésre használják. Nagyon fontos tudni, hogy a húsipar és a tejipar rendkívül nagy mértékben járul hozzá az éghajlatváltozáshoz, az erdőterületek drasztikusan fogynak ezen iparágak miatt, továbbá ezek felemésztik az ivóvízkészleteket és nagymértékben szennyezik a környezetet.

A káros emberi tevékenység miatt a vadvilág további súlyos veszteségeket szenved el, a trófeavadászat és az orvvadászat következtében rohamosan csökken egyes fajok száma, amelyek közül az elmúlt évtizedekben sajnos egyre többen kerülnek veszélyeztetett státuszba, sőt a kihalás szélére. Sajnos néhány gyönyörű állatfaj már teljesen eltűnt a Földről az emberiség miatt.????????????

 

https://www.facebook.com/veganoszaurusz/

Radikális változás hatására megelőzhető a további tömeges kihalás, ám ehhez most azonnal kell hozzákezdeni!




2019. Május.

 

FORRÁS:

 
 

https://www.facebook.com/EgyuttAzAllatok/

 

 

Kapcsolódó  téma: 

 

 

 https://qubit.hu/2019/05/06/ensz-egymillio-faj-pusztulhat-ki-a-foldrol-sz-emberi-tevekenyseg-miatt

 

 

 Hasonló jellegű,  linkelt oldalak a facebookról:


Az elefántokkal vagyok

Lelkünk az Állatokért 

Sea Shepherd Hungary Official

Állatkínzók szégyenfala 

Állatjóléti Közösség

VEGANOSZAURUSZ 

A vadász öl

Otthonunk a Föld 

People For Animals Hungary 

Állatbarátok közössége 

Animal Freedom Fighter 

Delfinmosoly - Tények & tévhitek a delfináriumok világáról 

Ébredő Tigris világa world of awakening tiger beautiful mysterious world 

Együtt az állatokért • United for the animals 

 

 

* A témához kapcsolódóan:


https://tenyekerodje.blogspot.com/2019/05/az-emberek-es-nehany-ismertebb.html

 

https://tenyekerodje.blogspot.com/2017/08/az-emberiseg-orulete-turizmus-es.html

 

https://tenyekerodje.blogspot.com/2019/04/ma-van-cirkuszok-vilagnapja-remeljuk.html 

 

 

***



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése