2017. december 11., hétfő

Hihetetlen TV / A KÖZÖSSÉGI MÉDIA RABSZOLGÁI & ÉLETRE KELT ÁLVALÓSÁG

A KÖZÖSSÉGI MÉDIA RABSZOLGÁI - A KÖR VIRTUÁLIS SZÖRNYETEGE (2017. 11. 24.) LETILTVA!

 Részlet:

 

 

A Teljes Film elérhető innen:

http://www.dailymotion.com/video/k3uXH4pxJnGQH5pKjBa 

 

 


" Szűcs Róbert és Dombóvári Gábor azt vitatják meg, vajon milyen hatással van a különböző nemzedékekre az úgynevezett közösségi média, ami sok esetben valójában elszigetel, frusztrációkat okoz, és legfőképpen teljesen kiszolgáltatottá teszi az embereket. Mert a közösségi média sincs ingyen, hiszen adatainkkal, a magánéletünk feladásával fizetünk a használatáért cserébe.

Vajon milyen lesz a Facebook, vagy annak utódja 5-10-20 év múlva? Egy mindent látó és érzékelő Nagy Testvérré növi ki magát, amihez kötelező lesz csatlakozni, és aki a körön kívül szeretne maradni, az a társadalom számkivetettjévé válik? Ez a lehetőség is benne van a dologban, hiszen a trendek egyértelmű módon efféle mutatnak. Kapunk egy mosolygós, tapsikolós, édibédi diktatúrát, aminek keretein belül végképp felszámolják a privát szférát, ráadásul úgy, hogy az emberek nagy része ennek még örülni is fog? "


**********


ÉLETRE KELT ÁLVALÓSÁG - A KÖR VILÁGURALMA (2017.12.01.)

 

*( Ez a videó a YouTube felületén a következő országokban nem játszható le: Ausztria, Németország.)

 

 

 Folytatjuk a múlt héten megkezdett témánkat az egyre hatalmasabbá váló közösségi médiáról. Ha kimaradsz, mindenből lemaradsz – szó szerint! A közösségi média gyorsan és biztosan falja fel, olvasztja magába az egész emberiséget, és végül el fogunk jutni arra a pontra, amikor a használata nem csupán ajánlott (nagyjából itt tartunk most), hanem kötelező lesz. És onnantól kezdve az életed minden apró mozzanatát meg fogod osztani az egész világgal, de legfőképpen a közösségi médiát felügyelő szervekkel, ha akarod ezt, ha nem. Digitális 1984. És sajnos úgy tűnik, hogy feltartóztathatatlanul épül ki ez a rendszer…

 

**********

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése