2016. március 29., kedd

A történelem titkos lapjai - Az idegenek és az ősi civilizációk :

"A történelem titkos lapjai" című sorozat feltárja a világ ikonikus helyei, úttörő találmányai és befolyásos egyéniségei mögött rejlő titkokat. Ezeket a tényeket eddig nem ismerhettük, mert a "hagyományos" történelem figyelmen kívül hagyta őket, pedig ezek a múlt, a jelen és a jövő valódi tényei. Olyan ez a sorozat, mintha a hét lakat alatt tartott, "szigorúan titkos" feliratú dossziékban lapozgatnánk. Arra készteti a nézőket, hogy maguk is a rejtett történelem nyomozóivá váljanak, miközben feltárja a titkos társaságok, úttörő találmányok, és a legnevesebb tárgyak, helyek és emberek világáról.

A Titok cimü teljes film magyarul (The Secret)

Az élő mátrix testünk öngyógyító folyamatainak felébresztése

2016. március 26., szombat

Istenek szekerei

Hülyék Paradicsoma és A hülyeség kora - (Filmek)

 Előzetes (Hülyék Paradicsoma)

A Pentagon kísérleti alanyokat keres az új hibernációs programjához. Azt tervezik, hogy a katonákat lefagyasztják, és csak akkor olvasztják ki őket, amikor szükség van rájuk. A választás Bauers (Luke Wilson) közlegényre és Ritára (Maya Rudolph), a prostira esik. A titkos programot irányító tisztet azonban letartóztatják, a kísérleti alanyokról pedig megfeledkeznek. 2505-ben ébrednek fel, amikor már csak együgyű emberek élnek, és a hülyék paradicsomában Joe és Rita a legokosabb.

LINK:
Hülyék Paradicsoma

http://indavideo.hu/video/Hulyek_Paradicsoma2006_Teljes_Film_Magyarul

*

A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. "Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?" - teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézegetése közben. Az archív felvételeken olyan, ma élő húsvér személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól.
A hülyeség korát szeptember 22-én a világ több mint negyvenöt országában egyszerre mutatják be. Ezen különleges alkalomból a nézők nemcsak a filmet láthatják, hanem részleteket vetítenek az előző nap megtartott New York-i bemutató eseményeiről is, ahol a világpolitika, a környezetvédelem és a szórakoztatóipar hírességei mondanak köszöntőt, többek között Kofi Annan és a Radiohead.

Film:
A hülyeség kora

Különbségek sikeres és sikertelen emberek között.

A siker megköveteli a sok munkát, a kitartást, a rengeteg türelmet. Hiszen mekkora az öröm, amikor álmaink megvalósulnak. De mi is szükséges ehhez? Elsősorban légy sikeres ember. Mitől lesz valaki sikeres vagy épp sikertelen? A következő képsorok humorral, ugyanakkor tűpontosan megmutatják a választ!


A sikeres ember pontosan tudja, mire vágyik: vannak tervei és céljai. Hisz abban, hogy meg tudja valósítani ezeket. A sikertelen embernek nincs igazi életcélja: azt hiszi, a siker a "véletlen szerencse" műve. A következő képsorozat után megtudhatod, te melyik tábort erősíted.

"A siker titka, hogy a szokásos dolgokat szokatlanul jól csinálod."
"""John Davison Rockefeller"""


A sikertelen emberek azt hiszik, hogy mindent tudnak.
 A sikeres emberek mindig tudnak valami újat tanulni.
A sikertelen emberek nem tudják, mit akarnak.
 A sikeres emberek pontosan tudják, mit akarnak.

A sikertelen emberek sokat tévéznek.
A sikeres emberek könyvet olvasnak.
 
A sikertelen emberek haragtartóak.
 A sikeres emberek meg tudnak bocsátani.

A sikertelen emberek eltitkolják a hasznos információkat.
 A sikeres emberek megosztják másokkal a hasznos információikat.
 
  
A sikertelen emberek hajlamosak a múltban élni.
A sikeres emberek megélik a jelent.
A sikertelen emberek általában nem állítanak fel célokat maguknak.
Míg a sikeres embereknek szinte mindig vannak céljaik.
 
A sikertelen emberek haragot árasztanak.
A sikeres emberek az örömöt árasztják magukból.
 
A sikertelen emberek reménykednek mások bukásában.
A sikeres emberek remélik és kívánják mások sikerét.
 
A sikertelen emberek saját hibájukért másokat okolnak.
 A sikeres emberek vállalják a felelősséget, hibáikért is.
 
 
Pozitív Nap http://pozitivnap.hu/napi-pozitiv/kulonbsegek-a-sikeres-es-sikertelen-ember-kozott-kepriport
Forrás: brightsideAmazing Technology Invented By MIT - Tangible Media

Az arcfelismerő szoftver, véget ér az a korszak, amikor hihetünk a videóknak? - ( The Fakening )

Mint ahogy várható volt, ez a korszak is eljött, hamarosan már ez a kommunikációs forma is teljesen átalakul. Ennek csak a modern technológia szab határt. Vajon a személyes, "valós" találkozás és beszélgetés, mint  kommunikációs forma, még meddig fog létezni?

Az index.hu cikke következik:

Hivatalosan is véget ér az a korszak, amikor hihetünk a videóknak, vagyis annak, ha valaki mond valamit egy videón. Egy kutatócsoport ugyanis olyan szoftvert készített, amellyel úgy tűnik, hogy a videón szereplő személy azt mondja, amit a szájába adunk.

A Stanford, a Max Planck Institute for Informatics és a University of Erlangen-Nuremberg kutatói egy különleges arcfelismerő szoftvert készítettek. A Face2Face egy egyszerű webkamera segítségével működik, ez veszi a felhasználó arcát. Ezen kívül még kell hozzá egy videó valakiről (a példában George Bush, Vlagyimir Putyin és Donald Trump szerepelnek) és már kezdhetjük is a trükköt.

A szoftver felismeri a felhasználó és a videóban szereplő arcát, az egyszerűség kedvéért őket forrásnak és célszemélynek nevezik a kutatók. A szoftver ezután rávetíti a forrás arckifejezését a célszemély arcára. Még a szájmozgást is képes utánozni, úgy alakíthatja a célszemély arckifejezését, mintha tényleg az ő szája mozogna.

A kutatók azt állítják, hogy bármilyen YouTube-videót át tudnak alakítani egy egyszerű webkamera segítségével. A szoftver ugyanakkor nem nyilvános, egyelőre csak kutatási eszköz. A fejlesztők azonban elárulták, hogy terveznek egy nyilvános verziót is belőle.

A szoftver különlegessége, hogy nem vágószobákban, különleges effektekkel készül, hanem élőben lehet megváltoztatni a videókat.Forrás:
  

&


psgirodahazak.hu

...Fél év és beköszönt a deepfake korszak


Frissebb cikk erről a témáról:


Politikusokról, világsztárokról és élsportolókról készült kamu videók árasztják el hamarosan az internetet. Olyan minőségben, hogy nem tudja, mikor hihet a szemének.


Az álhírek áradata viszonylag felkészületlenül érte a világot. Nagy sebtében és irgalmatlanul nagy felvilágosító munkával egyfajta felületi kezelést lehetett végezni az internetező társadalomban, bár még mindig bármikor milliós olvasottságot generálhat a transznemű Michelle Obamáról, vagy a lángoló Eiffel-toronyról szóló nyelvtani hibákkal megírt álhír. A hírek hitelességét ellenőrző stábok és a tudatos internetfogyasztásra való felhívás valamivel javított a helyzeten, ám az internet sötét oldala egy éven belül ismét akcióba lendül.

Fake news után Deepfake

 

Létezik ugyanis egy úgynevezett deepfake kategória, ami olyan szintű videóhamisításokat takar, amelyeket alig lehet megkülönböztetni a valódi tartalmaktól. S többről van itt szó, mint a profizálódó animációkról, vagy a Hollywoodban tökélyre fejlesztett CGI-ről. Hamarosan az egyszerű átlagember kezébe is olyan technológia kerülhet, amivel pár perc alatt akár a WC-n ülve megalkothatja Donald Trump amerikai elnök lemondási beszédét.

A deepfake egyik hírnöke, Hao Li, a Dél-Kaliforniai Egyetem számítástechnikai professzora a CNBC-nek adott interjúban jelentette ki, fél év-egy év és "tökéletesen valósághű" fake képek és videók áraszthatják el az internetet. "Most még elég könnyen puszta szemmel megkülönböztethető, hogy mi kamu és mi nem az" - fogalmazott Li, aki szerint már most vannak egészen hajmeresztő produktumok.
A deepfake úgy készül, hogy a számítógépek és mesterséges intelligencián alapuló software-k segítségével úgy manipulálnak videókat, hogy azok igaznak tűnjenek.
Li a napokban az MIT konferenciáján szólalt fel, ott még 2-3 évre saccolta a deepfake-k teljes tökéletesedését. A CNBC-nek való nyilatkozatában azonban a mostanában rendkívül elterjedt kínai appra, a Zao-ra hivatkozva kijelentette, hogy felül kell írnia a becslését.
Az egyik legnépszerűbb kínai applikációban, a Zao-ban a felhasználók a saját fotóik feltöltésével kicserélhetik az arcukat bármelyik színészével, így bekerülve filmek és TV-sorozatok híres jeleneteibe.
"Bizonyos értelemben már most birtokában vagyunk ennek a tudásnak. A kérdés csak az, hogy ezt hogyan tudjuk több adattal, szélesebb körben alkalmazni" - vélekedett a professzor.
(Egy videó például arról, milyen lett volna Keanu Reeves Forest Gumpként:)

Ha a közösségi oldalak hatékonyan szeretnék felvenni a küzdelmet az ijesztő minőségben elkészülő deepfake tartalmakkal szemben, akkor már most el kell kezdeniük gőzerővel dolgozni a megoldáson.
 Videók:


DEEPFAKE


The Fakening&FORRÁS:

Kapcsolódó téma:


***


A 432 Hz-en alapuló zene:


432 Hz - The heart-mantra of medicine master Buddha - 432 Hz


Az A = 432Hz, az úgynevezett Verdi "A" egy alternatív hangolás, amely matematikailag összhangban van a világegyetemmel. A 432 Hz-en alapuló zene jótékony gyógyító energiát továbbít, mert ez a matematika egy tiszta hangja, ami a természetben alapvető.
Az univerzális frekvencia és rezgés rejtett energiája
A frekvenciát és a rezgést kritikusan fontosnak de rejtett erőnek tartják, mely befolyásolja az életünket, egészségünket, társadalmunkat és világunkat. A Kimatika tudománya (vagyis a láthatóvá tett hangok és rezgések tanulmányozása) azt bizonyítja, hogy a frekvencia és a rezgés a fő kulcsa és szervezési alapja minden anyag és élet teremtésének ezen a bolygón.
Amikor a hanghullámok áthaladnak egy fizikai közegen (homok, levegő, víz, stb.), a hullámok frekvenciája közvetlen hatást gyakorol a struktúrájukra, melyeket a hanghullámok hoznak létre, amikor azok az adott közeggel találkoznak.

( HUN Nemzetiség / Facebook )

Lengyel-magyar kapcsolatok. / ( Magyar korridor - Varsó 1944 )
„Polak, Wegier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki, oba zuchy, oba zwawi, niech im pan bóg blogoslawi!”, azaz: „Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát, vitéz, s bátor mindkettője, áldás szálljon mindkettőre!”

 Akár lengyel, akár magyar, szinte mindenki ismeri a mondást, de vajon honnan ered, mióta vagyunk mi olyan jó barátok? Erre már kevesebben tudják a választ, mind lengyel, mind magyar részről de ebben segít a nemrég a lengyel fővárosban nyílt „Magyar Varsó” kiállítás, melyet a Krakowskie Przedmieście utcában tekinthetnek meg az érdeklődők...

 
*Magyar korridor - Varsó 1944 teljes film:


*(A varsói felkelést a náci vezérkar a keleti frontról visszavonuló II. magyar tartalék hadtesttel akarta leveretni. A 30 ezer fős magyar kontingens azonban kijátszotta katonai szövetségesét. A honvédek nemcsak jelentős mennyiségű lőszer-, fegyver-, élelmiszer- és gyógyszertámogatást nyújtottak a lengyel fővárosban harcoló Honi Hadseregnek, hanem át is akartak állni a felkelők oldalára.)

...Itt a lengyel és magyar történelemhez valamilyen vonatkozásban kötődő emlékműveket, szobrokat, emléktáblákat, utcai névtáblákat, iskolákat és intézményeket mutatnak be időrendi sorrendben. Ily módon betekintést kaphatnak a látogatók a lengyel-magyar kapcsolatok történetének jelentős fejezeteiről. A történelmi kapcsolatokból és a kiállítási anyagból kiemeltünk néhány kedvcsináló szemelvényt:


Az első kapcsolatfelvételre már a középkorban sor került. Magyarország első királya, Szent István a XI. század körül jelölte ki az ország északi, Lengyelországgal közös határát. A lengyelek és a magyarok egymáshoz való közeledése volt hivatva hosszabb távon gátat vetni a német császárság terjeszkedésének. Ferdeszájú Boleszláv és Könyves Kálmán e célból kötött véd- és dacszövetséget egymással és indított 1108-ban közös hadjáratot a német császárság ellen.
A Lengyelország és Magyarország közötti kapcsolatok elmélyítéséhez a XIV. században a két ország között 1370-ben létrejött perszonálunió teremtette meg az alapot. Ekkor ugyanis I. Nagy Lajos király nagybátyja, III. Nagy Kázmér lengyel király fiú utód nélküli halála után jogot nyert a lengyel trón elfoglalására. I. Nagy Lajos halála után legfiatalabb lánya, Jadwiga (Hedvig) lett Lengyelország királynője, majd a litván nagyfejdelemmel, Jagelló Ulászlóval kötött házassága révén a férjét lengyel királlyá koronázták, s ezzel Lengyelország szilárd helyet vívott ki magának Európában.
A soron következő lengyel-magyar unió a tragikus sorsú I. Várnai Ulászló nevéhez fűződik. Az ekkor létrejött perszonálunió volt hivatva megvédeni Magyarországot a török elözönléstől. Sajnos az 1444. évi várnai csata szerencsétlenül végződött és I. Várnai Ulászló is elesett a csatatéren.
A XV. század a gyümölcsöző lengyel-magyar kulturális együttműködésről ismert. I. Öreg Zsigmond lengyel királynak köszönhetően – aki gyakran vendégeskedett fivérénél, II. Ulászló magyar királynál – Magyarországról mind nagyobb hullámban kezdtek eljutni a reneszánsz eszmék Lengyelországba is.


Később, a XVI. században Lengyelország és Magyarország sorsa az Oszmán- Török Birodalom jelentette veszély láttán kezdett újra összefonódni. Annak ellenére, hogy a mohácsi csatában lengyel katonák is küzdöttek, a csata végül is Magyarország súlyos vereségével végződött s ezután belharcok uralkodtak el a baráti országban. Ezek az események is hozzájárultak a magyarok Lengyelországba irányuló kivándorlásához.
A következő nagy történelmi személyiség, akinek köszönhetően újra szorosabbá vált a két ország közötti kapcsolat Báthory István erdélyi fejedelem volt. Jagelló Annával kötött házassága révén immár harmadszor is perszonáluniót kötött Lengyelország Magyarországgal. Báthory István Lengyelország királyának, erdélyi fejedelemnek sikerült teljesen átszervezni és ütőképessé tenni a királyi haderőt és visszaszerezni Lengyelország régi fénykorát.
Az egyik legjobban ismert magyar nemzeti hős Kossuth Lajos az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik vezére, a Bemowo kerületben névadója egy utcának. Úgyszintén az ő nevével büszkélkedhet az egyik, Ursynów kerületben található középiskola, az LXIII. Általános Líceum is.
A lengyelek és magyarok kölcsönös támogatásáról tanúskodó eseményekben különösen bővelkedik a XIX. század. Az 1830. évi novemberi felkeléshez a magyar nemesség nyújtott támogatást. Józef Wysocki tábornok vezényletével egy egész lengyel légió vett részt 1848-1849-es magyar forradalomban és szabadságharcban. Egy másik igazi hős, akinek nevét Petőfi Sándor is megörökítette versében, Bem József tábornok, a Magyar honvédsereg egyik főparancsnoka volt. Később pedig az 1863. évi januári lengyel felkelésben mintegy négyszáz magyar önkéntes fogott fegyvert a felkelők oldalán.


Aránylag a legtöbb, magyarokról elnevezett utca és tér az egyik legfiatalabb kerületben, Ursynówbantalálható. Van itt Teleki Pál utca, rá merőlegesen halad a Baló Zoltán utca és a Bogláriak nevet viselő utca, majd az 1956-os Magyar Felkelés körtér, valamint a Keresztes- Fischer Ferenc tér. Ursynówban ezenkívül van még egy magyar vonatkozású utca, amely a kiváló Magyar zeneszerző Bartók Béla nevét viseli s külön érdekességként érdemel említést, hogy közvetlen tőszomszédságában találjuk a Magyar Zene sétányt.
Az emléktáblák többsége a Śródmieście (Belváros) kerületben látható. Közülük az egyik a Kerületi Önkormányzati Hivatal épületével átellenben a Nowogrodzka utca 36. számú házának a falán ötlik a szemünkbe. Az említett tábla a lengyel-magyar történelmi, irodalmi, kulturális kapcsolatok kiemelkedő kutatójának és embermentő társadalmi aktivistának, Domszky Pálnak az emlékét örökíti meg.


A többi emléktábla elsősorban az ún. Királyi út mentén található. Közülük sorrendben az első déli irányból nézve a magyaroknak az 1830. évi novemberi felkelésben való részvételét örökíti meg. Ez az emléktábla a Staszic-palota nyugati homlokzatát ékesíti.
A másik a Szent Kereszt templom mellett álló épület, a háború előtti egykori Fővárosi Rendőrfőkapitányság épületének falán látható. Ez az egyik legjelesebb magyar nemzeti hősnek, az 1703–17011. évi Habsburg-ellenes felkelés vezérének, II. Rákóczi Ferenc fejedelem varsói tartózkodásának emlékét őrizte meg az utókor számára.
A következő emléktábla a Czapski-féle palota, jelenleg a Képzőművészeti Akadémia székháza déli bejárata melletti homlokzatán látható. Ez a varsói lakosság arra a nevezetes tüntetésére emlékeztet, amellyel a varsóiak az 1956-os Októberi Magyar Forradalom felkelői iránti szolidaritásának fejezték ki tömegtüntetésen.
Tovább haladva az utca másik oldalán már a Varsói Tudományegyetem területén tekinthetjük megKorompay Emánuel Aladár, az egyetem egyik első magyar nyelvi lektorának az érdemeit megörökítő emléktáblát.
A következő, figyelmet érdemlő kétnyelvű tábla a Piłsudski téren tekinthető meg, ez annak a Magyarország által nyújtott felbecsülhetetlen értékű fegyver- és lőszerszállítmányok a tényét örökíti meg, amelyekkel a magyarok 1919-1921-ben siettek a Szovjet–Oroszországgal élet-halál harcát vívó Lengyelország segítségére. 1920 júliusának elején Teleki Pál magyar kormánya elrendelte, hogy a Weiss Manfréd Művek Rt. nevű hadiüzemben minden lőfegyver- és lőszertartalékot Lengyelország rendelkezésére kell bocsátani, és a rákövetkező hetekben csak Lengyelország szükségleteire termelhet a gyár. A magyarok a csepeli Weiss Manfréd gyárban készített karabélyokkal és fegyveralkatrészekkel, gyalogsági lőszerrel, valamint tüzérségi lőszerrel, illetve tábori konyhákkal látták el Lengyelországot.
Erre a felbecsülhetetlen segítségnyújtásra a Varsói Csata sorsdöntő pillanatában került sor.
A lengyel-magyar barátság megnyilvánulását a II. világháború sem volt képes megszakítani. Magyarország annak ellenére, hogy politikai szövetségben állt a hitleri Németországgal, rendkívül sokoldalú segítséget nyújtott az 1939. szeptemberi lengyel összeomlást követően a menekültek ezreinek, és a háború későbbi szakaszaiban is. Magyarországon számos, a lengyelek megsegítése céljából életrehívott szervezet működött és az ország legjelesebb politikai vezetői is kivették részüket a segítségnyújtásból.


A lengyel-magyar barátság kiváló próbatétele volt az 1944 nyarán Varsó környékén állomásozó magyar honvédsereg egységeinek a varsói felkelés idején tanúsított magatartása. A magyarok azzal is kifejezésre juttatták a lengyelek iránti rokonszenvüket, hogy nem folytattak semmiféle ellenséges katonai tevékenységet, hanem éppen ellenkezőleg a németek előtt titokban fegyverrel és élelemmel látták el a lengyeleket.
Lengyelország szolgálatában az egyik legnagyobb érdemeket szerzett jeles magyar tudós, politikus, társadalmi gondozó és a menekültek oltalmazója, akit 1939-ben menekültügyi kormánybiztosnak neveztek ki: idősebb Antall József. Az ő nevét őrzi a belvárosi Vár-téren felavatott emléktábla valamint a Bialoleka kerületben nevét viselő utca, az ott elhelyezett emléktáblával együtt.
A magyarok kinyilvánították szolidaritásukat az 1956. Júniusi poznani lengyel megmozdulások iránt is, a lengyelek pedig kitörő lelkesedéssel fogadták és sokféleképpen próbálták támogatni a magyarok szabadságtörekvéseinek sikerét az 1956. évi októberi forradalom idején, többek között tömeges véradási akciókat szervezve a Magyar felkelők céljaira.
1989 után Lengyelország Magyarországgal együtt tagja lett a NATO-nak és az Európai Uniónak.


Forrás: http://vilagszam.hu/cikkek/lengyel-magyar-ket-jo-barat---de-miota-is-magyar-varso-kiallitas-lengyelorszagban.html/6920

Bővebben: https://hu.wikipedia.org/wiki/Lengyel%E2%80%93magyar_kapcsolatok


History of Polish-Hungarian Brotherhood video:


Kárpátia - Légiós Dal:Krzesimir Dębski- Polonez Husarii:
„Magyarország és Lengyelország két öröklétű tölgy, melyek
Külön törzset növesztettek, de gyökereik a föld alatt messze
Futnak, összekapcsolódnak és láthatatlanul egybefonódnak.
Ezért egyiknek léte és erőteljessége a másik életének, és
Egésszségének feltétele.” Stanisław Worcell (1849)


2016. március 21., hétfő

OLD HUN ANTHEM /ÓMAGYAR HIMNUSZ / Boldogasszony Édesanyánk tiszteletjire :
Boldogasszony Anyánk,
Régi nagy Pátrónánk!
Nagy inségben levén,
Így szólít meg hazánk:

Refrén:
Magyarországról,
Édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el
Szegény magyarokról!

Ó Atya Istennek
Kedves szép leánya,
Krisztus Jézus Anyja,
Szentlélek mátkája!
Refrén

Nyisd fel az egeket
Sok kiáltásunkra,
Anyai palástod
Fordítsd oltalmunkra.
Refrén

Kegyes szemeiddel
Tekintsd meg népedet,
Segéld meg áldásra
Magyar nemzetedet.
Refrén

Sírnak és zokognak
Árváknak szívei,
Hazánk pusztulásán
Özvegyek lelkei.
Refrén

Vedd el országodról
Ezt a sok inséget,
Melyben torkig úszunk.
Ó nyerj békességet.
Refrén

Irtsd ki, édes Anyánk,
Az eretnekséget,
Magyar nemzetedből
A hitetlenséget.
Refrén

Hogy mint Isten Anyját
Régen tiszteltenek
Úgy minden magyarok
Most is dícsérjenek.
Refrén

Tudod, hogy Szent István
Örökségben hagyott,
Szent László király is
Minket reád bízott.
Refrén

Sokat Fiad ellen,
Megvalljuk, vétettünk,
De könyörögj értünk
S hozzája megtérünk.
Refrén

Jézus Fiad előtt
Hajts térdet érettünk,
Mert ha nem cselekszed,
Egy lábig elveszünk.
Refrén

Dícséret, dicsőség
Legyen az Atyának,
A te szent Fiadnak
S Szentlélek mátkádnak.
Refrén

 *************************************************************************************


************************************************************************************* 

Ősi imáink

Valahogyan ezen imádságok mintha másképpen hangoznának,
 mint az ezidáig szánkba rágott, megalázkodó könyörgések ugye?

Link:

http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/03/osi-imaink.html

2016. március 20., vasárnap

Pap Gábor - A Szkíta műveltség. ( Teljes videóanyag! )

1. rész.

2. rész.

3. rész.

 4.rész.

5.rész

6.rész.

"A szkíta nép nem rokon, hanem a magyar nép őse." / Buddha a Szkíta Bölcs.
A szkíták (sákák) Indiában, Buddha a sákja nép szülötte volt, amely Közép-Ázsiából vándorolt le Észak-Indiába új területeket keresve, hasonlóan a mai Nepál, valamint Észak- és Észak-nyugat India területén élő sok más néphez. (A Buddha név helyes kiejtése: Buda, így ejti az egész világ, kivéve a németeket, mi magyarok pedig tőlük vettük át a helytelen kiejtést.)

“A magyarok mindig az első faja voltak a világnak s azok is maradnak mindvégig, a történelmi idők jó és balsorsán keresztül !!

Tudják-e önök, hogy a világtörténelem legnagyobb alakjait, összehasonlíthatatlanul legnagyobb hadvezéreit, legnagyobb államépítőit és államszervező zsenijeit önök, magyarok adták?

Tudják-e önök, hogy Atilla hadvezéri nagyságához képest a történelem többi nagy katonai héroszai: egy Cyros, egy Nagy Sándor, egy Hannibál, egy Julius Caesar, egy Napóleon elenyészően kicsi figurák?

Ki volt a világtörténelem folyamán, Atillán kívül, aki a kínai nagy faltól egészen az Atlanti-óceánig terjedő két világrészt átfogó, roppant területet tudott uralma alá hajtani?

De volt-e Atillán kívül a világtörténelemnek még egyetlen zsenije, aki hadvezéri tehetségével megszerzett és megalapított két kontinensnyi birodalmat nemcsak meghódítani, hanem megszervezni, élő organizmusban összefogni, törvényekkel szabályozni, renddel fenntartani tudta volna?”

Az 1927-ben Magyarországon járt Rabindranat Tagore, nyilvánosan tolmácsolta Gandhi üzenetét, hogy India nagyra értékeli, és számon tartja a magyarokkal való rokonságot.

Ephorus: „a szkíták a legigazságosabb erkölcsökben élnek.”

Homeros: „a szkítákat a legigazságosabb embereknek tartja !!”
A szent iratok azt mondják, hogy minden világkorszakváltásnál van egy olyan nép (kultúra), aki az adott világkorszakváltásnak a fáklyája, vezérhajója. Ez azt jelenti, hogy abban az országban történik meg először az átalakulás az új világkorszakra, s így ennek az országnak a népe mutat példát a többi nemzetnek. Az ókori szövegek 20 próféciájából kb. 15 foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy a világkorszakváltáskor melyik lesz ez a nép !!

Ez a 15 prófécia leírja, hogy hol köszönt be először az Aranykor és melyik népen lesz az ún. "világ szeme”, vagyis a Vaskor falai elsőként hol dőlnek össze !!

Az indiai szent irat, a Vishnu Purana így ír erről:

"A szakák népe felébred és viszi a tüzet más földekre is. A szakák ébrednek fel elsőként, ahogy évmilliókkal ezelőtt is ők vitték a fényt! Elsőnek Nimród népe tér magához, utána a többi !!”

A "szaka” alatt az ókori indiai szövegek a szkítákat értik, ami nem más, mint a MAGYAR NÉP !!!
* 
Szkíta kereszt, rajta a nap-spirál, melynek rovásos olvasata: ÓSZÓ; Szkíta keresztek gyűjteménye. Itt: http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=2805

Ókori írók a szkítákról:

Hasznos adatokat gyűjthetünk össze az ókori íróktól, akiknél már Kr.e. 700-tól találunk közléseket a Kárpát-medence földrajzára és történelmére vonatkozóan.

AGATHIAS (szül: Kr.e. 301-ben) igazolja a szkíta és a hun nép és név azonosságát: "mindazok a barbarus népek, kik az Imauson belül laknak, szkítáknak vagy hunusoknak neveztetnek.” A Kárpát-medence ókori népei között említik történetíróink a gepidákat, roxolánokat, szarmatákat stb. Ha utánakutatunk, meglepetéssel világosodik meg az említett népek faji azonossága !!

Alexandriai Kelemen:
„A szkíta vitéz nép.”
„A szkíta nép szabad.”
„a szkítára: „sem szószaporító, sem csevegő bölcsességgel, hanem szabados életmód, józan ész és találó beszéd” a jellemző !!


APPIAN (sz.: Kr.u. 147.): Mithridatest gyógyítják az agarok. Ez szkíta nép, akik kígyómérget is alkalmaznak gyógyszerül. Ezek mindig a király kíséretében vannak !!

ARRIAN (élt Kr.u. I. sz.): Kevés nap múlva megérkeztek Nagy Sándor követei az abiok nevű öntörvényű ázsiai szkítáktól. Később az európai szkítáktól is megjött a követ, kiket Homér is a legigazságosabbaknak dicsér költeményében !!

Barclaius a saját korában igen neves történetíró mondja rólunk, magyarokról:
"A magyar nemeseknek (amint ez természetes is) szelleme magasztosabb, tekintete fennköltebb s gondolkodása nemeslelkűségre termett, taglejtése s fellépése nyájas méltóságra valló, okos tanácsban igen gazdagok !!”

Bölcs Leó császár, aki igen jól ismerte a magyarok hadakozási módját, így ír:
"Számos nép, nemes és szabad. Pompán, bőségen nem kap, csak harcban viseli kitüntetni magát. Jól nyilazók, nemcsak magok talpig fegyveresek, de a fővebbek lovai is vassal, vagy vastag övvel fedezvék az első részen….

…ők, mint a Scythak, a természet ép fiai, nyersek, de igazságosak voltak, még főnökeiket is keményen megbüntették, és száműzték, ha nem igazságban jártak !!

"Nagyobb mértékletességben és szüzességben nem élhet a magyar katonáknál, ki a hűtlenségből és törvénytelen szeretettől leginkább írtódzik. Nagyobb része házas és gyermekes, lovasságként gyakran 3 évig is katonáskodik házától távol, de házassági hitét soha meg nem töri !!”

„Nagyon óvatosak és tervüket titokban tartók, s a kedvező alkalmat gondosan kilesik, s ellenségeiket nem annyira kézzel és erővel, mint csellel, meglepetésekkel és a szükségletek elzárásával igyekeznek legyőzni !!”

„Népes és szabad ez a nemzet, s minden kényelem és élvezet fölött arra törekvő, hogy ellenségei ellen magát vitézül viseli !!”

Bíborban született Konstantin:
"A magyarok nagyon szép és büszke nemzet !!”

DIO CHRYSOSTOMUS (sz.: Kr.u. 51.): A szkítákat semmi sem akadályozza meg, hogy igazságosan és törvények szerint polgárkodjanak !!

RÉGI TÖRTÉNÉSZEK VÉLEMÉNYE A “SCHYTÁKRÓL”

ARISTOTELES (Kr.e. 384-322): A szkíták népe volt az első, aki egyedül élt közös törvényeik alapján !!

Choirilus (Kr. e. 472-399.) megállapítja:
A juhlegeltető sákok származásra nézve skythák – lakták a búzatermő Ázsiát s a vándor pásztoroknak, ama igazságos embereknek voltak gyarmatosaik !!

CLEARCH Solibol (Kr.e. 350-250):
A szkíták népe volt az első, mely egyedül élt közös törvényekkel !!

Desercius: „jegyezzünk fel valamit az utókor számára a szkíták természetes tehetségéről is. Csak a nagyon idegen nem ismeri, s tudja, hogy a mai magyarok, mint a szkíták sarjadékai, igen tehetségesek.
"Hadi taktikával győzték le Cyrust, Dariust, Perosust !!”

DINO (Kr.e. 400-350): A mágusok és szkíták mirhafával, máskor vesszőkkel jósolnak !!

DIONYSOS PERIEGETS (Kr.u. 300 körül): Megmondom mind a népeket, melyek az Ister és a caspiumi tenger körül laknak. Elsők a szkíták, azután a hunok. Utánuk a meatok, nemükre nézve mindannyian szkíták !!

EPHOR (Kr.e. 388): A keleti szél felé az indok laknak, a déli szél felé az etiópok, nyugati szél felé a kelták, az északi szél felé a szkíták. Nem mindegyik rész egyforma. A szkítáké és etiópoké nagyobb !!

GEORG CONDIUS CUROPALATA a gélta, vagy gepida népet is hun, illetve szkíta népnek mondja, és Atillát a gepida hunnusok közül származottnak mondja !!

HERODOTOSZ (Kr.e. 484-406), akit a történetírás atyjának is nevezünk írja, hogy Szkítaország legnagyobb folyója az Ister (Duna), az Isterbe folyik a Partisum (Tisza) és az Agathyrosoktól (Erdélyből) a Maris (Maros) folyó. Itt említi meg, hogy az Istert öregbítik az Alpis (Alpok) és a Karpis (Kárpátok) vizei is, ezért nagyobb a vize a Nil (Nílus) folyónál. Herodotos felsorolja Szkítaország további folyóit a Kárpátokon túl. A Porata (Prut), a Tyras (Dnyeszter), a Hipanis (Búg), a Borystenes (Dnyepper), továbbá a Tanais (Don), az Araxes (Volga), mely vizét a Meotis (Kaszpi) vizével „közli”. Herodotostól még megtudjuk, hogy a Kárpát-medencei szkíták első királya Hercules (Herakles) leszármazottja Targitaos volt. Ha az első király nevét megfelelő nyelvészeti vizsgálatnak vetjük alá, és a nyelvfejlődés szabályai szerint a kemény „T” helyére annak lágy váltóhangját a „H”-t tesszük, és elhagyjuk a görögös „os” képzőt, tisztán áll előttünk, hogy az első király nevét őrzi még ma is a Hargita nevű hegy !!

HERODOTOS írja a szkíták művészetéről, hogy ami a fejhez és övekhez tartozik, azt arannyal díszítik, míg a lovak mellszerszámait rézverettel rakják körül !!

Máshol említi, hogy a szkíták mondják: az ő nemzetük mindegyik nép közül a legősibb a Földön. Ők Targitaus gyermekei, míg Targitaus Jupiter és Borysten folyójának egyik lányától származik. Amikor Targitaus uralkodott, az égből lehullott egy eke, járom, fejsze és több csésze, de mind aranyból volt. Targitaus legnagyobb fia, Lipoxais, amikor közeledett az aranyakhoz, az aranyak tüzet vetettek, és ő elmenekült. A másik, Apoxais, ugyanígy járt. A legkisebb fiú közeledtére az aranyak nem vetettek tüzet, így Kolaxaisé lett az adomány, azért viselnek a szkíták az övükben ma is csészét. Az idősebb fiúk pedig az uralmat átadták a legifjabb testvérüknek !!

A szkíta származástörténettel kapcsolatosan Herodotos a következőket meséli:
régi írásban az áll, hogy Hercules (Herakles) kikötötte az ökreit, és ő elaludt. Amikor felébredt, az ökröket nem találta. Egy barlangban egy kétnemű nő mondta, hogy az ökrök ott vannak, de csak akkor adja vissza, ha vele hál. Ekkor Hercules odaadta neki az íjját és az övét, melynek a végén aranycsésze függött, s megtette, amit a nő kért. Hercules ott is maradt. Három fia született a nőtől. Agathyrs, Célon és a legkisebb, Schytes. És tőle, Hercules fiától származnak a szkíták. Így beszélik a Pontust lakó görögök is !!

Különböző szkíta népeket említ, egyben igazolja, hogy az elnevezés gyűjtőnév.
A boristhéniák kikötőjétől kezdve elöl laknak a kallipidák, kik görög szkíták.
Ezen túliak alazónoknak neveztetnek.
Ezek gabonával, veres- és fokhagymával, lencsével, kölessel táplálkoznak.
Ezen túl laknak a szántó-vető szkíták. Átkelve a Boristhenesen látjuk először a tengermelléken Hyalát (erdőséget), ezen túl laknak a földművelő szkíták, kiket a Hypanis mellett lakó görögök boristheitáknak neveznek, önmagukat pedig Olbia polgárainak. A túloldalon pusztaság s ezután laknak az emberfalók, de semmiképp nem szkíta nép !!

HIPPOCRATES (Kr.e. 456-366) megállapítja azt is, hogy Európában van egy szkíta nép, mely a Meotisz tava körül lakik, különbözvén a többi néptől és szarmatáknak neveztetnek. Nőik szoktak lovagolni, nyilazni, dárdákat dobni az ellenekre, míg nem szűnnek meg szűznek lenni. Főtt húst esznek és kancatejet isznak, és ippakit falatoznak. Ez pedig túró lótejből !
 PAP GÁBOR : Szkíta - Magyar erkölcs 1. (részlet.)

Tovább bővül ez a kör, ha tudjuk, hogy a magyar antropológiai indexszel megegyező és azonos nyelven beszélő nép volt többek között még a szaka, pártus, méd, kald nép is !!

Tehát Herodotos, Ptolemaeus és Hippocrates írásaiból tisztázódik, hogy a számunkra titokzatosnak tartott nevek mögött az azonos hun-szkíta népet kell tekinteni. Ezekkel az adatokkal tovább tisztul a kép miszerint, Gordon Childe-t és Fritz Schachenmayert idézve: „Az európai népek tanítómestere a Kárpát-medencei műveltség volt”, azaz a magyarok ősei a szkíta nép !


Forrás: http://napitema.blogspot.hu/2015/02/kell-ez-neked.html


Úrapa és Ázsia Rendőrei - A Szkíták  

 ** 

Buddha a Szkíta Bölcs

Buddha a Szkíta Bölcs
Bódhiszatva
isz. 1-2. sz. Pakisztán, Gandara
Kusán időszak
A szkíták (sákák) Indiában
Buddha a sákja nép szülötte volt, amely Közép-Ázsiából vándorolt le Észak-Indiába új területeket keresve, hasonlóan a mai Nepál, valamint Észak- és Észak-nyugat India területén élő sok más néphez. (A Buddha név helyes kiejtése: Buda, így ejti az egész világ, kivéve a németeket, mi magyarok pedig tőlük vettük át a helytelen kiejtést.)
Buddha korában (i. e. VI. sz.) Közép-Ázsiát a szkíták uralták, akik saját nyelvükön a „sáka” néven nevezték magukat. Az indiai szanszkrit irodalomban ugyanezen névvel illetik őket. A „szkíta” elnevezés, melyen Európában váltak ismertté, a régi görögöktől származik. A mai Észak- és Észak-nyugat India, valamint Kelet-Afganisztán, Észak-Pakisztán, Kasmír és Nepál hatalmas területeit nagyrészt közép-ázsiai szkíta, és velük rokon, később beáramlott hun eredetű népek lakják, akik mára természetesen nagymértékben keveredtek más itt élő népekkel, azonban e származásuk tudata mind a mai napig elevenen él sokukban. Az észak-indiai szkíta népek egyik nemzetsége Buddha népe, a sákják, akiknek leszármazottai ma is megtalálhatók Nepálban. E népek művelt rétegei a velünk, magyarokkal, mint a szkíták és hunok európai leszármazottaival való rokonságukat is számon tartják, de ugyanezt teszi a Törökországtól Japánig terjedő óriási földrész számos más népe is.
A szkíta népek
A mai nemzetközi tudományos közvélemény elismeri a szkíta-hun népek kulturális és genetikai rokonságát, és a tényt, hogy európai utódnépük mi, magyarok vagyunk, ahogyan azt ősi hagyományunk hirdeti. A szkíta népek ősnépek, a szkíta műveltség ősműveltség, mely a Kárpát-medencétől a Csendes óceánig terjedő sztyeppei övezetnek nevezett hatalmas területen – az itt élő népek ősidőket felölelő hagyománya szerint – a világ kezdetei óta létezik. Ezek a népek fajilag és nyelvileg nem alkotnak homogén egységet, legfeljebb rokonságot. Változatos keveredést mutatnak, azonban mindannyiuk szellemiségének alapvető meghatározója a szkíta műveltség. Ezért a „szkíta” nevet talán legokosabb elsősorban kulturális és civilizációs azonosító névként használni, a hatalmas sztyeppei civilizáció népeire. A történeti források is ezt a szemléletet támasztják alá.
Sáka (szkíta) – sákja azonosság
Nemcsak az Indiában élő népek ősi hagyománya, hanem az indiai történetírás és a mai nemzetközi kutatás is alátámasztja a sáka – sákja azonosságot. A buddhizmus jeles indiai kutatója Lokesh Chandra rámutatott, hogy a szanszkrit nyelvben a „sákja” szó a „sáka” főnév melléknévi alakja. Lokesh Chandra talált Buddháról egy régi történetet, amely elmondja, hogy röviddel azután, hogy megvilágosodott és tanítani kezdett, találkozott két közép-ázsiai kereskedővel, akikkel jól megértették egymás nyelvjárását. Miután a kereskedők tanítást kaptak Buddhától, a tanításokkal hazatértek Közép-Ázsiába.

Forrás:  http://www.buddha-tar.hu/hu/buddha_a_szkita_bolcs

Transzcendens, transzcendencia, (fel nem fogható, természetfeletti):

                                                       
                                                            (Dienes István, Jakab István)

El tudjátok képzelni, hogy a testünkben szellemünkön, gondolatainkon túl létezik egy tiszta tudat, ami képtelen a rosszra? Amikor ezt a tiszta tudatot betápláljuk egy kvantum számítógépbe, az képes meggyógyítani a beteget, a vakot, a tönkretett bolygónkat.
Aki képtelen felfogni, hogy csak a jó képes valódi teremtésre, az azonnal el akarja pusztítani. A Transzcendens egy film címe, amely a következő 10-15 év egyik fejlődési lehetőségét mutatja meg.

Link: http://www.vntv.hu/2014/05/transzcendens/


                                               (Transzcendens -magyar szinkronos előzetes)


Evolúció, halhatatlanság, technológia? Vajon 30 év múlva hol tart a tudomány?

A vallásos szóhasználatban a transzcendencia kifejezéssel elsődleges értelemben a teremtetlen létezőre, vagyis Istenre szokás utalni. Ugyanakkor a két szó tartalma közé mégsem lehet egyenlőségjelet tenni: a transzcendencia fogalomkörébe tartoznak mindazon tartalmak (értve ezalatt személyeket és állapotokat egyaránt), amelyek megközelítésére az emberi megismerés biológiailag is leírható és értelmezhető eszközei alkalmatlanok.
 https://hu.wikipedia.org/wiki/Transzcendencia


A transzcendencia lényegéről …

 


A transzcendencia szó átlépést, meghaladást jelent. Ahhoz, hogy megtapasztaljuk a Valóság magasabb aspektusát át kell lépnünk ennek a ‘világnak’ a kapuján. Ez a kapu mi ‘magunk’ vagyunk. Mindenkinek saját magát kell meghaladnia. Saját ‘magán’ kell átlépnie. Fel kell adnia pici ‘én’-jén, hogy Önmagára lelve, Önvalójában feloldódva visszakapja azt a maga teljességében, a maga ragyogásában. A felemelkedett szemléletben mindenki ‘én’-je gyönyörű és teljes, minden ‘hibájával’ és ‘gyengeségével’ együtt – hiszen ez tesz bennünket egyedivé. És Egyediségünk adja meg a változatosság gyönyörűségét, ami pont, hogy az emberi létforma egyedi jellegzetessége.
Ezt a létezési módot, ezt a létformát mindenki pontosan azért választotta, hogy megtapasztalja milyen embernek lenni. Milyen emberként élni. Milyen emberként látni, érezni, tudni ezt a Világot, a Valóságnak ezt a vetületét. De a Valóság nem azonos azzal a Világgal, amit az emberek látnak, hallanak, szagolnak, ízlelnek, tapintanak. Nem azonos az érzékszervi benyomások halmazával, és nem azonos a tér-idő szemlélet csőlátása által leképezett vetülettel.
Éppen ezért meg kell különböztetnünk a Valóság megtapasztalási lehetőségeinek legalább két alapvető szintjét, amit a buddhizmus a Végső Igazság szintjének (Paramártha Szatja) és a Relatív Igazság (Szamvritti Szatja) szintjének nevez. A szamvritti kifejezés pontosan megjeleníti miből áll ez a relatív igazság: a tudati folyamatok (vritti-k) egymásra hatásából (szam-). A relatív igazságot a valóság megismerésére irányuló tudatok, kollektív egymásra hatása hozza létre. Tudati összekapcsoltságuk.

Az emberi ‘élet’ az emberi tudatok által generált Világ színterén zajlik. Ez a létezés szintje. A létezés: folyamatos keletkezés. A látszólagos tér-idő horizontján lefutó történések láncolata. Minden egyes létező pillanat egy előző pillanatot feltételez, és egy következő pillanatot indukál. Épen ezért a relatív Igazság szintjén észlelt Világ folyamatos átalakulásban, változásban van. Itt minden állandó folyamatban van. Panta rhei – mondta Hérakleitosz: Minden változik. Minden folyamatos átalakulásban van.
Ezzel együtt a Valóság nem csak ilyen. Van a Végső Valóság szintje is, amely nem a létezés és a létezők horizontja, hanem magáé a LÉTé.
A LÉT és a létezés szintje között nem mennyiségi, hanem minőségi különbség van. Míg a létezők térben és időben ‘vannak’, a transzcendens tiszta LÉT semmilyen értelmezhető keret között nem mondható ‘létező’ Valóságnak. Valósága az Örökké-Valóság. Mint ilyen, a tér-idő szemlélet meghaladásán, a történeti események horizontján való felülemelkedésen keresztül élhető át. A LÉT ‘megtapasztalása’ valójában egy ÉL-mény és nem tapasztalat. Tapasztalata az embernek csak a létező ‘dolgokról’ lehet. A létezés horizontján megjelenő ‘dolgok’, számunkra mindig, mint megismerésünk tárgyai jelennek meg. Gondolkodási folyamatunkban ezeket a ‘tárgyakat’ magunktól függetlennek és rajtunk kívül állónak gondoljuk. Ezért a relatív igazság szintjén ‘élők’, a létezők világát egy objektív realitásnak tételezik. Úgy viszonyulnak a dolgokhoz, mint amik rajtuk ‘kívül’ és tőlük ‘függetlenül’ léteznek.


Ez teljesen paradox gondolat, hiszen az emberek, magukat a létezőkhöz sorolják, így magukat is tárgyiasított, dolgosított létezőként fogják fel. Éppen ezért létezésüket térben és időben értelmezik, és magukat térhez és időhöz kötött lényként élik meg. Az emberi szemlélet a létezés horizontját tér-idő keretben értelmezi, és úgy véli minden esemény valamilyen képzelt időben és képzelt helyen történik. Az megtapasztalt események közötti kapcsolatot, egy nagyon egyszerű, unilineáris logikai kényszert követve, egymásra következésükben képes csak szemlélni. Azaz minden eseményt a múlt-jelen-jövő szemléleti kerethez igazítja. Minden ‘jelen’ esemény okaként valamilyen múltbéli eseményt teszünk felelőssé, és a létező jelen esemény jelen-tőségét a korábbi események jelentik. A jelen pillanatban történő események mindig jelzés értékűek, hiszen ezen események mindig számunkra vannak jelen. Pontosan a jelen-ség (a görög fenomén szó) szó is erre utal, hogy ami jelen ‘van’, annak jelentősége is van, valamire utal, jelez. Minden esemény jel értékű tehát.
Az emberek a jelen pillanat eseményeit értelmezve, és annak jelentőségét tovább projektálva egy képzelt ‘jövőbe’ vetítik az így létesült elvárásaikat, amelyek megszülik a ‘következő’ jelen pillanatot. Noha minden ember az ÖRÖK jelen pillanatban él, úgy gondolja, úgy hiszi, hogy az időben halad valamiféle múlt felől a jövő irányába. Valójában mozdulatlanul áll egyetlen helyben, csak tudatán áramlik át megannyi észlelet. A tudatfolyamatok örökös változása kelti azt a képzetet, hogy az idő halad, vagy, hogy a ‘dolgok’ változnak.A jelen pillanatot, bárhol is legyen a létezés horizontján, azaz egészen pontosan bárhol és bármikor is legyünk, mindig áthatja a LÉT teljessége, amely az Örökkévalóság mozdulatlan síkjáról árasztja fényét. Ezt a kiáradást nevezzük a ‘szentség’ érzésének. A szentség érzése, annak az élménynek a vetülete, amelyben megtapasztaljuk a transzcendencia lényegét. Amely élményben kilépünk a létezés horizontjáról, hogy magunkon túllépve közelebb kerüljünk Önvalónkhoz. A szentség megtapasztalásának feltétele, hogy felülemelkedjünk magunkon, ‘én’-képzetünkön, és megengedjük magunknak, hogy tudatunk egyesüljön eredeti természetes állapotával, ami a LÉT teljessége.
Ennek a teljességnek a megtapasztalása a SZAT-CSIT-ÁNANDA egybeesése, ahol a tiszta LÉT (SZAT), a TUDATI befogadás (CSIT), és a BOLDOGSÁG (ÁNANDA) egybe esik. Ennek eszköze lehet a meditáció, amely az érzékszervi tapasztalás visszavonásával, tudati kiküszöbölésével, elsősorban a létezés horizontján való felülemelkedést, a transzcendenciát teszi lehetővé. A meditáció fokozatos ösvény: fokról- fokra vezet egyre közelebb valódi Önmagunkhoz, Önvalónkhoz.
Az Önmagunkhoz vezető út, teljesen egybe esik az Istenhez vezető úttal, hiszen a Végső Valóság horizontján az Önvaló és ISTEN (ÉN-IS-ÉN, TE-IS-ÉN, TE-IS-TE, ÉN-IS-TE) egy és ugyan az. A meditáció folyamatában, amelynek jelentése: ‘önmagunk közepébe helyeződés’, rámutat arra, hogy valójában minél inkább elengedjük a létezés horizontján felmerülő ‘én’-képzetünk, annál közelebb kerülünk a szentséghez. Ez nem tényleges elmozdulást jelent! Senki nem megy sehová! Valójában soha senki sehová sem mozdul, csak elméjében éli meg az állapotváltozást. A LÉT, mind fundamentális alap, áthatja a létezés egészét. Így nincs mit elhagyni, és nincs mit megnyerni. Csak ráeszmélni kell, hogy a LÉT teljessége jelen VAN, mindig és mindenhol. Hogy mindig és mindenhol jelen ‘volt’ és jelen ‘lesz’. Boldogsága az ember elvitathatatlan sajátja, benső természete. Sem elhagyni, sem megtalálni nem lehet, mert elveszíthetetlen ÖRÖK birtoka mindenkinek.

FIGYELMEZTETÉS:
MINDEN, amit itt leírtam FÉLRE-VEZETÉS. Az IGAZSÁG Benned van.
Kérdezd meg Önmagadat!
ÓM ÁH HUNG
Tarr Bence László


(Ánanda Pradzsnyárádzsa)


Forrás/Link: http://kerekegeszember.hu/2012legendariuma/vilagvege-felemelkedes/felemelkedes-2012/a-transzcendencia-lenyegerol/
 


Magyar Katolikus Lexikon > T > transzcendencia 
 
transzcendencia (a lat. transcendo, ‘meghalad, felülmúl, túllép’ igéből): tág értelemben az érzéki tapasztalaton túli, azt meghaladó tulajdonság; szoros értelemben →Isten és az →örök élet. – 1. Filozófiailag Szt Tamás realizmusából, mely a tapasztalatból indul ki mind a megismerésben, mind az istenérvekben (→istenbizonyítás öt útja), de amely tapasztalat túlmutat önmagán, következik a lét és Isten és minden termfölötti ~ja. – A →racionalizmus →panteizmusa, mely csak az →immanenciát ismeri, és →Kant kriticizmusa, mely tagadja a tiszta ész ideái (világ, lélek, Isten) tapasztalati megismerésének lehetőségét, a ~t a gyakorlati ész hatáskörébe utalja. – A →német idealizmus igyekszik szintézisbe hozni az immanenciát és ~t, v. az utóbbit állítja az előbbi rovására. – A 20. sz. fil-ja rádöbbent az ember ~ felé való nyitottságára. Ebből az ember tragikus voltát vezeti le: határhelyzetei (Grenzsituation) ugyan utalnak a ~ra, de minden törekvésében „kudarcot vall” (Scheitern); ugyanakkor pl. →Jaspers visszautasítja a ~ Istennel mint személyes létezővel való azonosítását. – A kat. fil. és teol. nem zárja ki a kettő azonosságát. A ~ tapasztalata (ami több mint érzéki tapasztalat) megelőzheti a kinyilatkoztatást, de nem teszi azt feleslegessé. – 2. Teológiailag a ~ mint isteni tulajdonság azt jelenti, hogy Isten végtelenül felülmúlja a világot és az összes véges valóságot. Ez Isten végtelen létteljességéből, a semmiből való teremtésből, a teremtményekkel szembeni szabadságából és személyes voltából következik. Benne foglaltatik az immanencia is, amely mint isteni tulajdonság azt jelenti, hogy Isten mindenben benne van mint legbelsőbb titok. – Ha elhanyagolnánk az immanenciát, akkor a ~ felfoghatatlan messzeségbe tűnne, ahol alig vagy egyáltalán nem érhető el már Isten, és az →ateizmus veszélye fenyegetne; ha viszont a ~t iktatnánk ki, panteista elképzelésekben vesznénk el. A kiegyensúlyozott középutat Szt Ágoston fogalmaza meg: „Isten bensőségesebb, mint a saját bensőm és magasabb, mint ami a legmagasabb bennem” (Vallomások III. 6, 11). – A ~t elsorvasztja a →deizmus, amely szerint Isten megteremtette a világot, de tovább már nem törődik vele. Ezzel szemben manapság gyakran észrevehető a távolkeleti meditáció hatása alatt álló panteista, mindenben Istent látó hajlam. – A Ó- és Újszövetség és a kereszténység határozottan hirdeti az Isten ~áját, de egyedülálló módon összeköti vele az immanenciát azáltal, hogy minden Isten Fiának megtestesülése körül forog, és Isten dicsősége áthatja a világot. ~ája következtében Isten úgy mutatkozik előttünk, hogy ő a mi eredetünk és célunk, akitől mindent kapunk és aki felé törekednünk kell mindennel, amink van és amik vagyunk. Ebből adódik a tisztelet és a hála, aminek csúcsa az →imádás. Egyúttal feltűnik Isten egyedülálló dicsősége, amely akaratunktól feltétlen engedelmességet vár. A ~ból származó szeretet ébreszti föl szívünket, hogy mindenben és mindenek fölött szeressük Istent.  R.Z.
Scholastik 1938:1. – Lotz, Johann Baptist SJ: Immanenz u. Transzendenz. – Stipičić, Ivo: Die Grenzsituation des Menschen und seine Eksistenz. Fribourg, 1967. – Schütz 1993:396.

* http://lexikon.katolikus.hu/T/transzcendencia.html 

** http://www.jezustanitasok.hu/content/read/a_transzcendencia_eszkoztara-4

Wake Up - A cukormáz mögötti rejtett üzenet:

Hasonló jellegű videók  az alábbi csatornákon:

https://www.youtube.com/channel/UClfAlne5JEdumnBrLI_v40Q

https://www.youtube.com/playlist?list=PLySa2SflppKQat7Cudu9RC_WSepI-q84s

Enigmák - A dogonok enigmája - 2016.03.18.

NAGY MAGYARORSZÁG címere és megyéi.

Nagyobb méretért kattints a linkre:
Forrás: http://www.igazsagok-gazsagok.info/www/SZENT%20KORONA%20MEGYEI/terkep%20II.htm

A kiváltságos bolygó.

Nem hagyjuk abba a kutatást, kutatásaink végén pedig elérkezünk oda, ahonnan elindultunk, és végre megismerjük ezt a helyet. -- T.S. Eliot
1977 nyarának végén történelmi jelentőségű küldetés indult útnak.
A Voyager 1 és Voyager 2 a Föld gravitációjától elszakadva a Naprendszer távoli szegletei felé vette az irányt.
Küldetésük elsődleges célja a négy nagy távoli bolygó volt.
A Jupiter, Szaturnusz, Uránusz és a Neptunusz.
A Voyager űrszondák 13 éven át vizsgálták közelről ezt a titokzatos világot, fontos adatokat és lenyűgöző képeket küldve vissza a Földre.
A különböző bolygókról és holdakról készült több ezer kép közül a legemlékezetesebbet talán 1990. február 14-én készítette, amikor a Voyager 1 a naprendszer széléhez közeledve visszafordult a Nap felé.
Különböző látószögű kameráinak segítségével a szonda példanélküli képeket készített az otthonunk közepét jelentő csillagról és hat körülötte keringő bolygóról.
Egyikük egy halvány, fénnyel körülölelt pöttynek látszott a képeken.
A Föld volt.
Csaknem 6,4 milliárd kilométeres távolságból nézve.
Miközben a világ figyelmesen szemlélte ezt a pöttyöt, a Föld céljával, jelentőségével és sorsával kapcsolatos néhány időtlen kérdés új fontosságot kapott.
És régmúlt korokhoz hasonlóan ismét feltettük maguknak a kérdést, hogy vajon milyen szerepet játszik a Föld a mindenségben.