2016. március 20., vasárnap

Szex a tánc ritmusára. - Erre tanítanak az ősi mozdulatok. / Erotikus táncok.


A tánc ősi energiaáramlás. Ösztönút. Egy varázslatos mozdulatsor, amely segítségével elűzheted a stresszt és teljesen ellazulhatsz. A Life.hu most utánajárt annak is, hogyan segítheti elő a tánc a nő erotikus fejlődését.


Táncolni könnyű, hiszen a legtöbb ember a legelső taktus hallatán önkéntelenül megmozdul, az asztal alatt veri a sarkával a ritmust, bólogat, dobol az ujjaival, vagy egész testével hajlongani kezd. Észre sem veszi, mi történik, annyira természetes számára, hogy a teste "beindul".


Másrészről vannak, akik nem képesek feloldódni, és a gátlások megakadályozzák őket abban, hogy a testük belefeledkezzen az egyik legősibb élménybe, a táncba. Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy felfedezzük az összefüggést a tánccal kapcsolatos gátlások és a szexualitás korlátai között. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy aki nem "tud" táncolni, annak feltehetően problémás a szexuális élete, de az biztos, hogy aki képes gátlások nélküli örömmozgásra, az valószínűleg kevesebb korlátba ütközik az erotika terén is.


Tánc és önelfogadás
Előfordult már, hogy táncoltál a tükör előtt? Tetszett a táncos tükörlány? Esetleg pár másodperces próbálkozás után zavartan, pirulva hagytad abba, mert esetlennek tűnt a látvány, magadat pedig kövérnek (soványnak), formátlannak, csúnyának találtad? Nos, jó ha tudod, a jó szex és az orgazmushoz vezető egyik lépések egyike, ha kötöttségek és pirulás nélkül mersz mozogni saját magad előtt. Ha eljutsz odáig, hogy a tested bármely pontját - hajolgatás, fordulat közben is - szépnek látod. Ha nem zavar, hogy guggolás közben kicsit gyűrődik a derekad, hogy ugrás közben megemelkedik, vagy lendül a melled, hogy előrehajolva nyúlik a bőröd, esetleg hogy bizonyos pozíciókban igenis (ingerlően) nagy a feneked. A tánc azonban nagy varázsló, és ha eleinte kifejezetten valami egészen vérpezsdítő zenére indítod be magad, és a ruhákat már tánc közben lefejted magadról, eljuthatsz odáig, hogy éppen a mozdulatok hatására "szereted" meg a testedet. A zene és zenére való mozgás ugyanis kiváló szorongásoldó módszer. Nem véletlenül alkalmazzák terápiás eszközként, hiszen a zene és a mozgás hatással van a hormonháztartásra. Egészen pontosan elősegíti az endorfintermelődést, vagyis ha sokat táncolsz, a felszabaduló "boldogsághormon" segíthet elfogadni, megszeretni önmagad, így a szexben is könnyebben tudod átadni magad a gyönyörnek.














A hastánc az igazi?


Akad, aki kifejezetten a hastáncra esküszik, más egy sima dobszólóra, sőt saját talpa dobbantásaira is képes a buja erotika megjelenítésére. Akadnak nők, akik más számára nem hallható, "belső zenére" mozognak és jutnak gyönyörhöz. Ám az biztos, hogy a hastánc a férfiak számára igazi szexi ínyencség, amit már csak azért is érdemes kipróbálni, mert annyira nőies, kifejező, és annyi örömet jelenthet táncosnak, szemlélőnek egyaránt.



Öt szexi ok, amiért érdemes táncolni- Együttműködés, összehangolódás: táncolás közben "megtanulod" a másik testét érezni. A legfinomabb rezdüléséből, a lábfeje mozdulataiból is olvashatsz majd, így a megfelelő időben reagálhatsz.
- Hajlékony leszel, izmos és kitartó. Mindháromra szükséged lehet egy hosszú, izgalmas pozíciókat is bevállaló menet során.
- A tánc során megtanulsz arra koncentrálni, amit éppen csinálsz. Sokszor nehéz feladat egy nőnek "fejben" is az erotika területén maradni.
- A tánc az egyik leghitelesebb módja az önkifejezésnek. Magad adod, magad adhatod szégyen nélkül.
- A tánc kommunikáció: szavak nélkül is jelezheted, mit szeretnél. Mennyire vadul és mikor.


 Forrás: http://www.life.hu/intim/20110816-szex-szerelem-parkapcsolat-orgazmus-ritmusra.html

Erotikus táncok – Rúdtánc, Go–Go, Légtorna  

 


A rúdtánc valószínűleg az 1920-as években alakult ki, amikor az utazó cirkuszok show táncosai a cirkuszi sátor tartórúdját használták előadásuk kellékeként. Csak az 1950-es években kezdték el a bárokban, klubokban szórakoztató műsorok részeként használni a rúdtáncot, amikor a burleszk is elterjedt. Ma az előadóművészét egyik formája, a tánc és akrobatika kombinációja.


Táncelemeket tartalmaz akrobatikus trükkökkel vegyítve egy függőleges rúd igénybe vételével. A fitnesz és tánc egyre népszerűbb formája, amit hazánkban leginkább táncstúdiókban, vagy fitnesz termekben gyakorolhatunk. A világ számos országában rendeznek amatőr és profi bajnokságokat a sportágban.

Annak ellenére, hogy sokan a rúdtáncot a sztriptíz bárokból ismerik, egyre kevesebben azonosítják az erotikus tánc műfajával. A rúdtáncban ugyanis két irányzat alakult ki: a pole dance, amely akrobatikus elemeket tartalmaz érzéki táncmozdulatokkal színesítve, míg a pole fitness sokkal inkább szól az akrobatikáról és inkább az erőelemekre helyezi a hangsúlyt.


A rúdtánchoz jelentős fizikai erőre, rugalmasságra és állóképességre van szükség, az előadó atletikus mozdulatokat hajt végre: felmászik a rúdra, pörgéseket végez, és erőelemeket mutat be. Az utóbbi esetben a felső test és a törzs jelentős fizikai ereje elengedhetetlen, ami folyamatos, kitartó, kemény edzést igényel.

Az első Go go táncos  hölgyek a new yorki Peppermint Lounge-ban szórakoztatták a közönséget. Ekkor azonban még csak jól felöltözött táncoló hölgyeknek nevezték Őket.
1964 januárjában nyílt meg Amerika első kultikus, igazi diszkója Chicagóban, amely a Whiskey a Go Go névre hallgatott, és az 1947-ben megnyílt párizsi hely után kapta a nevét.


Az itt fellépő hölgyek a tánctér fölötti üveg és fémkalitkákban táncoltak. Fellépő szettjükben, a mai viselethez képest nem voltak merészen alul öltözve, de az akkori női divathoz képest igen. A diszkó táncos szakma és sokak szerint maga a Go-Go Girls elnevezés is innen származik, amely szájról – szájra szállt, a Go-Go klub táncosait dicsérve.


Egyesek a név eredetére, a Go = menj, csináld jelentésre, mások a francia gogo szóra (bőség, bőven) vezetik vissza a név kialakulását. A gond ezzel csak az, hogy a chicagói klub az 1947-es egykori párizsi helyről kapta a nevét, de ott még a whiskey bőségre utalt a gogo szó.
A WGG azaz a Whiskey a Go Go táncosai hatalmas hatással voltak az amerikai szórakoztatóiparra, a táncos szakmára, sőt még a divatra is.  A hölgyek magas szárú csizmáit, a mai napig Go-Go csizmának nevezik Amerikában. 1964. június 19.-én elsőként állt a színpadra Carol Doda a kaliforniai Condor Club-ban.


Fedetlen szilikon kebleivel, majd később teljes meztelenségével megszületett a topless Go-Go kifejezés is. Természetesen ő lett a világ leghíresebb Go-Go táncosa. 22 évig táncolt a közben világhírűvé vált klubban.


 A légtorna egy sokak számára vonzó mozgásforma. A látványos elemek, nőies mozdulatok magasabb szintű hajlékonyságot és erőnlétet igényelnek, mint egy kezdő rúdtáncóra.
 Magyarországon két típusát oktatják: az aerial hoopot, amely vaskarikán végzett akrobatikus elemekből áll; és az aerial silket, mely testre tekert selyem szalagon végzett akrobatikus elemekből áll.


Forrás : http://www.tanc.hu/tancstilusok/erotikus-tancok-rudtanc-go-go-legtorna/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése