2013. október 27., vasárnap

Arvisura és az ősmagyar nagyság krónikái.




Az Arvisurák a Hunok szent könyvei de ezzel együtt minden olyan népé akik a Magyarországtól Kínáig terjedő pusztát tartották otthonuknak. Ez a könyv tízezer éveket ölel fel és leírja benne a magyarok és a hunok igaz történetét. És a Föld történetében is bemutat pár olyan dolgot ami ezt megváltoztathajta.


Ataisz- Az őshaza

A történelem előtt több mára eltünt földrész volt a Földön. Ezeket a legtöbben Legendának vélik de ez nem igaz. Ezen birodalmak tényleg léteztek és nyomot hagytak a Civilizáció történetében.

A legrégebbi Lemuria volt. A mai Csendes és Indiai Óceánon helyezkedett el. Több romot hagytak a Csendes Óceáni térségben ezen civilizáció tagjai. I.e. 30.000-ben már elsüllyedt.

A másik Földrész Mú ami egész Ausztráliának és a környező szigetvilágnak volt az akkori elnevezése i.e 22.000-ben pusztult el. Lakóinak leszármazottai az Ausztrál őslakók és a környező szigeteken élők.

A következő sziget a már szinte mindenki által ismert Atlantisz volt az Atlanti óceánon. Platón is megemlékezik róla aki az értesüléseit az Egyiptomi papoktól szerezte.

Erről a földrészről az Arvisura is megemlékezik. A síkságán törpe népek, a hegyláncolat északi részén szőke fajúak, a déli részén pedig barnább bőrűek élnek, s ezek hadban állnak egymással. A legyőzöttek agyvelőit kiszívják, de a húsukat nem eszik meg. A törpék békés természetűek, és nagyasszonyaik vezetésével közösségben élnek. Az óriások viszont a sok háborúskodás miatt férfi munkaerő hiányában szenvednek. Ezért az asszonyaik törpe férfiakat fogadnak fel cselédségre. Atlantisz középső síkságán a harcias nők háborúságra léptek a csekély létszámú férfiakkal, mivel azok a törpék cseléd sorsát meg akarták szüntetni. Az asszony-hadsereg győzött, és a férfiak a horog alakú havas hegyekbe vándoroltak. A nem cselédsorban élő törpék a melegebb földek felé vándoroltak. Lakossainak leszármazottai a teljes európai és észak afrikai lakosság. Atlantisz sajnos megadta magát a többi kontinens sorsának Kr.e. 11.540 kezdett el süllyedni. Az utolsó jégkorszak előtt a magyarok ősei már a Kárpát Medencében éltek. És amikor beállt ez a nagy fagyás hajókon elmenekültek Mu maradványára Ataiszra mely már több más népnek is menedéket nyújtott.

Itt nyertek menedéket a hunok, az agabák, úzok, /a palócok és a grúzok ősei/ és az ndijók, a maják, a sakák /a szkiták ősei/ és a környező szigeteken az Asok /az Aztékok ősei/

Az évszázadok alatt ezen népekből törzsek alakultak ki. A magyarok itt egy új vallási csoportot hoztak létre. De erről beszéljen az Arvisura: „A Magyarok, az egyistenhívőknek nevezett jó emberek, akikhez más törzsek gyermekei is csatlakoztak. Így az Anyahita kegyhely és Joli-Tórem dombjai között megtelepedett egyistenhívőket magyaroknak nevezték. Ezen egyistenhívők követői nem képeztek külön törzset, hanem a jó embereknek a vallási közösségébe tartoztak. Ezen közösségnek tagjai soha nem háborúskodtak, hanem az Anyahita által lerótt egy igaz Isten hitében nevelték fel gyermekeiket.” A sziget maga volt a paradicsom. Mivel a mai Hawaii-hoz volt közel ezért bőven jutott neki a Csendes Óceáni éghajlatból. A lakói Földművelést folytattak: a domboldalakon teraszos földművelés, míg a síkságokon csatornázott öntözéses gazdálkodás folyt, s így minden szükséges élelmet meg tudtak termelni. A hegyoldalakban fakitermelés folyt a farönköket leúsztatták a folyokón ahol a Hun tónál a kézművesek már várták hogy megmunkálják őket.

A Föld alatt raktárakat és azokat összekötő folyosókat építettek amelyek az egész kontinenst behálózták. A hegyeken templomok voltak közel az éghez. Itt voltak a különböző törzsek székhelyei is.



Ataisz lakott részének térképe



A Kékleny hegység és a Garai Zugó kettéosztja a kontinenst.A jobb oldalon élnek az agabák és az úzok. A fővárosuk Kosztroma. Az Agabák kereskedelem foglalkoztak. A bal oldali részeken Fehér és Fekete Hunok törzsei legeltették állataikat. Fentebb, az Indus folyó partján éltek a maják, indijók, valamint a Kékleny hegység felett a sakák. Középen Il-Du városa van ami egyfajta közös szállás terület ahol ötévenként összejöttek a fiatalok hogy játékos erőpróbák keretében elnyerjék jövendőbelijüket.

A vallási központjuk a Bálván hegy volt, mig a tudományos központjuk az Anyahita hegy. A fiatalokat akik a tudományokal akartak foglalkozni a Tudomány Várába küldték tanulni. Aztán a Bálvány hegyre küldték őket ahol a csillagok állásából előretudták jelezni az időjárást. Ekkor kezdték el jegyezni az Arvisurákat még agyagtáblákra. Ataisznak alkotmányos államformája volt. Kr. e. 6000-ben fogták írásba az alkotmányt Dorozsmában az Öregek Tanácsa, a 24 hun törzs Vezéri Tanácsa, valamint a Fejedelmek és Királyok Tanácsa javaslatára. Az alkotmány három pontból állt. 1. A KÁLL köteles mindenki panaszát meghallgatni és uralkodni. 2. Földmunkát végzőket cselekedetükben békén kell hagyni. 3. Várakban dolgozó tárkányok, böszörmények békében éljenek Ataiszon a rendet a Káll felügyelte a helyetesse a kis Káll volt.

Hajó flottájuk volt amivel egy hatalmas gyarmatbirodalmat építettek ki. Gyarmatuk volt Egyiptom /Hikszosz-óm/ itt továbbfejleszteték az Ataiszi kultúrát. Mezopotámiban /Anina-óm/ ahol az őslakosok a gyarmatosítókat sumirnak nevezte. Lettek gyarmataik Dél Ázsiában /Parszi-óm/ Mexikóban /Indijó-óm/ és Peruban /Kuszkó-óm/.

De Ataiszt virágzásának csúcsán érte utól a végzett. Az utolsó jégkorszak véget ért. Az Eurázsiát és Észak Amerikát borítto jég lassan felengedett. Emiatt a tengerszint megemelkedett, Ataiszon a termés az aszályok miatt elpusztult. Nem tudták már a megnött népességet táplálni. Ezért a lakosság inkább kivándorolt a gyarmatokra ezzel lefektetve a későbbi nagy kultúrák alapjait. Ataiszt i.e.5070 körül érte utól a végzett. Egyre több lett a földrengés. A kontinensen beindult a vulkánizmus. Elsüllyedt a kontinens.

De Ataisz sámánjai előre jelezték a katasztrófát. Beszéltek azokkal akik kiemelték Ataiszt a tengerből és megtették a civilizáció bölcsőjének. Ataisz vezetői nagy hajókat építettek és evakuálták a kontinenst. Hamarosan Ataisz elsüllyedt szörnyű földrengés, tűzáradat, az özönvíz kiséretében. De a túlélők szétszéledtek a Földtön hogy máshol folytassák.

http://photoarchive.hu/hunok/ataisz/ata06.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése