2015. február 20., péntek

A kvantumegyenleg azt sugallja , hogy az ősrobbanás soha nem történt meg. - A VILÁGEGYETEMNEK NINCS KEZDETE.



Amikor a tudományban elérkezünk arra a pontra, hogy megmagyarázzuk valóságunk valódi természetét, akkor nem fogunk hiánytalan elméletet, vagy az elmélethez tartozó hibátlan kritikát találni. Olyanok vagyunk, mint egy amnéziás faj, miközben megpróbáljuk felfedezni, megkeresni a választ, mely valószínűleg létezik, de még nem leltünk rá. Hogyan kezdődött a világegyetem?

Egy új kutatás szerint lehetséges, hogy nem volt ősrobbanás. Ehelyett lehet, hogy a világegyetem örökké létezett. Az elmélet az általános realtivitáselmélet matematikájából származik, és kiegészíti Einstein általános relativitáselméletét.

"A Nagy Bumm szingularitás az általános relativitáselmélet legsúlyosabb problémája, mert úgy tűnik, hogy a fizika törvényei ott meghiúsulnak." - Ahmed Farag Ali, Benha Egyetem, a tanulmány társszerzője. (1)

Az ősrobbanás elmélet feltételezi, hogy minden létező dolog egyetlen eseményből ered, mely elindította az egész univerzum létrehozását, és minden, ami ma létezik, egyszer része volt egy végtelenül sűrű pontnak, más néven a "szingularitásnak".


Tehát a Nagy Bumm azon a feltevésen alapul, hogy a világegyetem egy végtelenül kis pont, egy úgynevezett szingularitás volt az űrben, majd felrobbant, és létrehozta a teret, ahol előtte nem volt tér, és az folyamatos kiterjedésben van. Az egyik nagy kérdés tekintettel a terjedésére, hogy miképp történt? Ahogy a képen is láthatjuk, "Ki ez a fickó?!"

Nassim Haramein, a Resonance Project kutatási igazgatója szerint:

"Minden akciónak van egy ellentétes reakciója." Ez az egyik legalapvetőbb és bevált koncepciója minden fizikai dolognak. Vagyis ha a világegyetem tágul, akkor a "fickónak" (vagy bármi is "ő"), aki felrobbantotta ezt a léggömböt, egy hatalmas tüdővel kellett rendelkeznie, mely összehúzodott, hogy képes legyen felrobbantani. Ez a koncepció az, melyet Nassim Haramein elkezdett kidolgozni, amikor egy egyesített mező elméletet hozott létre, hogy megmagyarázza az univerzumot." (2)

Ez az egyik a sok kritika közül, mellyel a Nagy Bumm elméletet illették. Sok szempont van, amit mérlegelni kell. Származhat valami a semmiből? Mi a helyzet a kvantummechanikával és azzal a lehetőséggel, hogy nincs az időnek egy olyan pillanata, amikor a világegyetem nem létezett?

Újra sok megfontolnivaló van.

"A tudósok szerint ez a közeg esetleg gravitonokból állhat - hipotetikus tömegtelen részecskékből, melyek közvetítik a gravitációs erőt. Ha léteznek, akkor úgy gondolják, hogy a gravitonok fontos szerepet játszanak egy kvantumgravitációs elméletben. Egy ehhez kapcsolódó tanulmányban Saurya Das és munkatársa Rajat Bhaduri a McMaster Egyetemről, Kanadából további hitelt adott ennek a modellnek. Bemutatták, hogy a gravitonok egy Bose-Einstein kondenzátumot alkothatnak (nevét Einstein és egy másik indiai fizikus, Satyendranath Bose után kapta) azon hőmérsékleten, mely mindenkor jelen volt a világegyetemben."

Az elmélet természetesen azt is sugallja, hogy nincsenek szingularitások vagy sötét anyag, és hogy az univerzum tele egy "kvantum folyadékkal". A tudósok arra is utalnak, hogy ez a folyadék tele van gravitonokkal.

Mint láthatjuk, amikor a kvantummechanikát bedobják az egyenletbe, a dolgok egészen másnak tűnnek. Tehát ez az új elmélet azt sugallja, hogy a világegyetem mindig is létezett, hogy soha nem volt olyan, amit úgy értékelnénk, hogy "a kezdet". Talán csak egy esemény volt, ami megtörtént, amit úgy észlelünk, mint valami kezdet, talán az esemény nem a semmiből történt, hanem valamiből. Vagyis újra feltehetjük a kérdést, hogy ki az a fickó a képen, aki felfújja a léggömböt? Van ott még valami, amit fel kell fedeznünk?

"Ameddig el tudunk látni, mivel az univerzum különböző pontjai soha nem közeledtek a múltban, nem rendelkezik egy kezdettel. Ez mindörökké tartott. Vége sem lesz, más szóval nincsen szingularitás. Az univerzum örökké tarthat. Keresztülmehetett ciklusokon, amikor kisebb és nagyobb volt, vagy lehet, hogy sokkal korábban jött létre." - Saurya Das, Lethbridge Egyetem, Alberta, Kanada, a tanulmány társszerzője.

Amit tudunk, gyakran csak elmélet

Összegezve egyértelmű, hogy még nem rendelkezünk szilárd magyarázattal arra, hogy mi történt a Nagy Bumm során, vagy hogy egyáltalán megtörtént-e. Ez az új elmélet az általános relativitáselméletet és a kvantummechanikát egyesíti, de a végén ezek is csak elméletek.

Nem beszélve arról, hogy a vonatkozó elméleteknek több dimenziót, több univerzumot és más egyéb dolgot is figyelembe kell venniük. Amikor a teremtés kiindulópontját keressük, az talán nem is a saját univerzumunkban található. Arra a tényre való tekintettel lehet ez nehéz, hogy még nem vagyunk képesek érzékelni olyan tényezőket, melyek szerepet játszottak annak felépítésében, amit mi valóságnak nevezünk. Még súlyosabb tény, hogy a kvantumfizika azt mutatja, hogy az univerzum valódi természete és felépítése nem fizikai anyagi dolog!

A végén két idézet, melyeken érdemes elgondolkodnunk:

"Az új fizika alapvető megállapítása azt is elismeri, hogy a megfigyelő teremti a valóságot. Megfigyelőként személyes résztvevői vagyunk a saját valóságunk létrehozásának. A fizikusok kénytelenek elismerni, hogy az univerzum egy "mentális" konstrukció." Sir James Jeans úttörő fizikus azt írta: "A tudás áramlása egy nem mechanikus valóság irányába halad; az univerzum kezdetben sokkal inkább egy nagy gondolat volt, mint egy nagy gépezet. Már nem tűnik úgy, hogy az elme egy véletlen betolakodó az anyag birodalmába, hanem inkább a dolgok birodalmának teremtőjeként és kormányzójaként tekinthetünk rá." - R. C. Henry, “The Mental Universe”; Nature 436:29, 2005

"A kvantumelmélet páratlan gyakorlati sikere ellenére szó szerint igaz lehet, hogy még mindig cinizmus, értetlenség, sőt harag övezi." - T. Folger, “Quantum Shmantum”; Discover 22:37-43, 2001

(1) - http://phys.org/news/2015-02-big-quantum-equation-universe
(2) - https://www.facebook.com/Nassim.Haramein.official/photos/


Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu / http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/02/a-kvantumegyenlet-azt-sugallja-hogy-az.html#.VOd0nCwjiBF

Collective Evolution/

http://legendavadasz.blog.hu/2013/01/03/az_univerzum_legnagyobb_titkanak_nyomaban

Joao Magueijo ősrobbanás elmélete:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése