2015. április 26., vasárnap

A használható tudás.

Elsősorban annak a tudásnak a megszerzése, ami a céljaid elérést szolgálja. Legyen az akár egy kiváló sportteljesítmény, kiváló szakemberré válás, egy vállalkozás beindítása, egy webáruház létrehozása, egy együttes alapítása, jellemfejlődés, bármi.

Másodsorban a mindennapi életünket megkönnyítő tudás megszerzése. Ebből a legfontosabb, a legnagyobb kincsünk az egészségünk megőrzése. (testünk működésének ismerete, mire van szüksége a testünknek és abból mennyire a tökéletes működéshez? Gyógynövények, kezelések testedzés előnyei stb.) Saját magunk fenntartása, ne függjünk senkitől és semmitől! (főzés, barkácsolás és szerelés ismeretek, stb. amellyel vagyonokat spórolhatunk) Jellemfejlődés! (az egész oldal arra épül, hogy bemutassa a helyes értékrendből származó hatalmas előnyöket :-D) Emberi kapcsolatok ápolása (harmonikus, boldog kapcsolat embertársaiddal és jövedelmező kapcsolatok kiépítése másokkal.



Gondolom mindannyian vártuk mikor érnek véget iskolai éveink, hogy kiléphessünk végre a „nagybetűs életbe”. Továbbá azt is, hogy elfelejthessük azt a sok felesleges tudást, amit nehezünkre esett megtanulni, mert már akkor zsigerből éreztük, hogy soha semmilyen hasznát nem vesszük majd. (szándékosan iskolai éveket írtam, mert a tanuló évek sosem érnek véget, ugye? :-D)
És igazunk lett! Őszintén megkérdezem tőletek, a megszerzett tudásotok pontosan hány százalékát használjátok a való életben? 10-20? Max 30?

Na, de végre most, hogy megszereztük a végzettségünket, van lehetőségünk, hogy a felszabadult időnkben olyan dolgokat is tanulhassunk, aminek hasznát vehetjük minden áldott nap.

Érthetetlen módon akadnak olyan mazochisták is, akiknek nem volt elég a sok éves passzív (gyakorlatba nem átültethető, tehát haszontalan) tudás megszerzése, még iskolai éveik után is ilyen tudással tömik a fejüket. Elgondolásom szerint ennek oka az lehet, hogy nincsenek további céljaik az életben, amit kitűztek azt teljesítették

Kitűzték maguknak, hogy elvégzik a sulit és elhelyezkednek a munkaerőpiacon. Kész. Feladat teljesítve!

További elképzeléseik nincsenek. Más esetet nem igazán tudok elképzelni, hogy mire kellhet egy informatikusnak, a görög ABC ismerete, vagy az afrikai országok fővárosainak tudása. Vagy minek egy bölcsésznek az éti csigák párzási szokásainak ismerete? Számomra az is elképzelhetetlen, hogy a kémiai Mengyelejev táblázat negyedik sorával csajozzanak.

Persze lehet, hogy a Legyen Ön Is Milliomos-ba készülnek. (ha megy még egyáltalán)

A legdurvább, hogy az általuk "érdekességeknek" nevezett tudással, társaságban még kérkednek is. A beszélgetéshez egyáltalán nem kapcsolódik a Hold állítólagos keletkezése, de nekik sikerül belefűzni a mondandójukba. Persze akit nem érdekel a téma vagy nem tud hozzászólni, az a közröhej tárgya lesz.

Számomra az ilyen beszélgetések során, egy rejtett üzenet jön át, amely így hangzik „Nézd, milyen okos vagyok, az érdekességeket a használható tudás elé helyezem, pazarolom az időmet és energiámat. Egy szöget nem tudok beütni a falba, állóképességem nulla és szeretem, ha mások döntenek helyettem, de ne aggódj tíz év múlva is ugyanitt fogok tartani, mint most.”

Az időd az egyetlen meg nem újjítható erőforrásod, ne pazarold felesleges, haszontalan dolgokra!

Legyenek konkrét céljaid, amelyek irányába haladhatsz!

Törekedj a használható tudás megszerzésére!

Na, de mi is a használható tudás?

Elsősorban annak a tudásnak a megszerzése, ami a céljaid elérést szolgálja. Legyen az akár egy kiváló sportteljesítmény, kiváló szakemberré válás, egy vállalkozás beindítása, egy webáruház létrehozása, egy együttes alapítása, jellemfejlődés, bármi.

Másodsorban a mindennapi életünket megkönnyítő tudás megszerzése. Ebből a legfontosabb, a legnagyobb kincsünk az egészségünk megőrzése. (testünk működésének ismerete, mire van szüksége a testünknek és abból mennyire a tökéletes működéshez? Gyógynövények, kezelések testedzés előnyei stb.) Saját magunk fenntartása, ne függjünk senkitől és semmitől! (főzés, barkácsolás és szerelés ismeretek, stb. amellyel vagyonokat spórolhatunk) Jellemfejlődés! (az egész oldal http://azertekorzo.blog.hu/ arra épül, hogy bemutassa a helyes értékrendből származó hatalmas előnyöket :-D) Emberi kapcsolatok ápolása (harmonikus, boldog kapcsolat embertársaiddal és jövedelmező kapcsolatok kiépítése másokkal)

Ne pazarold az idődet, gyűjts használható tudást!

Forrás:

http://azertekorzo.blog.hu
http://azertekorzo.blog.hu/2015/01/20/gyujts_hasznalhato_tudast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése