2016. április 3., vasárnap

Az egység érzése: Az egység.


A Föld nem egy nagy szikla rajta hemzsegő élő organizmusokkal, ahogyan a csontvázunk sem csupán hemzsegő sejtekből álló csontok. A Föld ugyan geológiai, de ez a geológiai entitás embereknek ad otthont. Földi létünk a naprendszer és egyensúlyainak megnyilvánulása, ahogyan a naprendszer galaxisunk megnyilvánulása, galaxisunk pedig egy egész galaxiscsoport megnyilvánulása.
Amikor hát ebben a pillanatban beszélek, az önmagában nem írható le, mert én hozzátok beszélek. Amit tehát most csinálok, az csak úgy írható le teljesen, ha leírjuk az itt léteteket is.
Ha ez szükséges, ha a saját viselkedésem leírásához le kell írnom a ti viselkedéseteket és a környezet viselkedését, ez azt jelenti, hogy valójában egy viselkedési rendszerünk van. Ami én vagyok, abban benne van, hogy te milyen vagy.

A baj az, hogy nem tanítottak meg bennünket arra, hogy így érezzünk. A kultúránk és józan eszünk alapját képező mesék nem tanítottak meg arra bennünket, hogy az univerzum részének érezzük magunkat. Úgy hisszük, annak csak részei vagyunk, azzal állunk szemben, idegenekként.
Azt hiszem, nagyon sürgősen rá kell ébrednünk, hogy MI vagyunk az örök univerzum.

Az egység érzésére van szükségünk. Nem az egység eszméjére. Nem az egység ideológiájára.
Ha az egység ideológiája már létezett, az a kommunizmus volt, és a gondolatrendszer robbanásának darabjai még mindig hullnak.

Az egység ÉRZÉSE az, amire szükségünk van. Ez nem szellemi belemagyarázásból fakad. Az egyén személyes, bátor cselekedetéből fakad.
Olyan bátor cselekedetéből, ami megadással jár.
A megadás az ego érméjének másik oldala.
Korunk alapvető problémája, hogy nem vagyunk képesek megadni magunkat annak, amiről tudjuk, hogy igaz.
Igenis, képesek vagyunk etetni az éhezőket.
Igenis, képesek vagyunk gyermekeinket tanítani, környezetünket megtisztítani, a szexizmust megszüntetni és a rasszizmust megszüntetni. A kérdés ez: ELÉG GYORSAN TUDUNK VÁLTOZTATNI GONDOLKODÁSUNKON?
Az idő lejár, az óra ketyeg. Nagyon kemény lesz az ítélkezés fölöttünk, ha csak tétovázunk.
Több millió évnyi sikeresen élt élet és a természeti világ változó feltételeihez való sikeres alkalmazkodás örökösei vagyunk. Most nálunk a döntés, az élőknél, hogy a még meg nem születetteknek legyen helyük, ahol megvethetik lábukat, és legyen ég fölöttük, ami alatt járhatnak.
Ne legyünk ostoba ideológiák kurvái. Ne engedjük át az irányítást a legjelentéktelenebbeknek. Tarts igényt ehelyett helyedre a napon, és indulj el a fény felé. Az eszközök megvannak, az útvonal ismert. Egyszerűen csak hátat kell fordítanod a meddővé és holttá vált kultúrának, és kövesd, amit az élő világ és az újjáéledő képzelőerő diktál.

 Eredeti videó: https://www.youtube.com/watch?v=Iu0ozHCneWM


* Egység,  teljes videó :  https://vimeo.com/157865434 

 ( Ahogy a hernyóból pillangó lesz, az emberiség is átalakulás előtt áll. )


**

Egység

 

Miként egy pitypangtövet szemlélve sem találunk két egyforma virágot rajta, úgy vagyunk mi, emberek is különböző manifesztációi a létezésnek. Mivel azonban mindannyian rendelkezünk ugyanazzal a végtelen bölcsességgel, amely megteremtett minket a létezésre, így mégis eggyé, egy egységgé válunk. Ez a bölcsesség eleve ott van bennünk, de a társadalmi elvárások által vezérelt neveltetésünk, a generációinkon átívelő negatív hitrendszereink és félelmeink miatt lassacskán elfelejtkezünk erről az egyetemes tudásról. Elfelejtkezünk róla, mígnem egyszer csak úgy érezzük, valami hiányzik, valaminek lennie kell még. Így válunk keresőkké. A Dandelions közösségépítő célkitűzése arra irányul, hogy a végtelen bölcsességen alapuló létezésből fakadó gyönyörű egységet erősítsük minél több kereső emberben. Ez a küldetés közös a Dandelions útmutató közösséget alkotó minden segítőben – még ha az eszközeik különböznek is.

egység - dandelions.hu

Hányszor fordult már elő Veled, hogy egy másik embert egy kellemes helyzetben látva, pontosan tudtad, mit érez, mit él át? Lehet szó ilyenkor a saját gyerekedről, vagy egy barátodról, esetleg egy filmben egy szereplőről, de ez a sor a végtelenségig folytatható lenne. A lényeg az, hogy őrá tekintve átérzed az adott helyzetben átélt élményét. Ilyenkor ez nem más, mint a létezése élménye, a létélménye. Egyben a Te létélményed is. Igen. Hiszen, ha nem az lenne, nem tudnád átérezni. Csak akkor tudod, ha már Te is átélted. Ez a tudás lehet tudatos és tudatalatti is. A lényeg, hogy ott van benned. Találd meg Te is!

Forrás: http://dandelions.hu/egyseg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése