2020. december 2., szerda

Tettes vagy áldozat - A közoktatás kialakulásának sötét háttere:

 

Tettes vagy áldozat - A közoktatás kialakulásának sötét háttere 2/3 Ritkán gondolkozunk el azon, hogy vajon milyen törekvések eredményeképp jött létre az ingyenes és kötelező alap- és középfokú oktatás világszerte. 

 

 

Ebben a videóban igyekszem demonstrálni az egyesek szerint rózsakeresztes eredetű protestáns reformáció eredményeképp létrejött porosz oktatási modell modernkori társadalom transzformáló hatását és bemutatni a "nagy" képet, anélkül hogy túlságosan mélyre süllyednék a nevek és évszámok áradatában :) . 

 Már iskolás éveim alatt megfogalmazódott bennem ez a kérdés, ahogy az unalmas órákon az ablakon kibámulva meredtem a távolba, mint egy börtön lakója, akit akarata ellenére zártak be oda. De csak így, sok évvel később bukkantam rá kellő mennyiségű irodalomra a témában, hogy publikusan is elő merjem terjeszteni konvencionálistól eltérő korai nézeteim a témában. Nagy kihívást okozott a "Tettes vagy áldozat" videó sorozat utolsó fejezetébe sűríteni mindazt az információt, amit szerettem volna megosztani veletek, de úgy gondolom, hogy a bemutatásra kerülő történelmi dokumentáció önmagáért beszél. 

 Ez a film a 'Tettes vagy áldozat' videó sorozatom utolsó fejezetének második része. A hosszúságára való tekintettel három részre bontottam a közoktatásról szóló utolsó részt. A sorozat filozófiai kérdésekkel tarkítva mutat be a széles publikum elől gondosan elrejtett történelmi eseményeket, melyek évszázados tervezésének és lebonyolításának egyenes következménye a 21. század emberének rohamosan fogyatkozó szabadsága és romló életminősége. 

 A sorozat három fejezete remélhetőleg sokak számára nyújt új információt a;👉 'Dokumentált összeesküvések' (1/2/3) 👉 'A modern propaganda' 👉 'A közoktatás kialakulásának sötét háttere (1/2/3)' című témakörökben.

 

Videók:

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése