2022. március 6., vasárnap

A Hazugság Világkorszaka

 



A Hazugság Világkorszaka. Talán egyszer majd így lesz elnevezve ez a korszak a történelem könyvekben…
Szörnyű amit a mainstream média művel… Agymosás, programozás… Annyi de annyi hazugság, valótlanság, elferdítés, félelemkeltés, tudat manipuláció… Régebben is így volt ez, de ami itt az elmúlt években történik… Propaganda a köbön.
Ezúton is szeretnék hálát adni a sornak, hogy nem egy “állandóan megy a TV és mindig mindig szól valami” családba születtem bele.🙏🏼
Én személy szerint régebben sem néztem szinte soha TV-t, moziba is alig jártam, s rádiót sem hallgattam. Zenét is csak olykor-olykor. A természet, a csend és a könyvek az én barátaim. Egy ideje pedig tudatosan szűrőm az információt, ami áramlik ezeken a csatornákon keresztül. TELE-VÍZIÓ…  Ízlelgessétek egy kicsit ezt a szót… Érzelmekkel átszőtt képeket, információt, azaz víziót vetítenek a buksinkba, melyek - sokszor tudattalanul - ,de hatnak ránk… Nem kérek a hipnózisból, manipulációból és hadd döntsem el én, hogy mit engedek be a szűrőmön!
Néhány évtizede meg itt van már nekünk az internet is. Azon keresztül is özönlik felénk az információáradat… Amit persze kontrollálnak, mert nem biztos, hogy valóban az igazságot látod, olvasod. Keresőmotorokkal manipulálják, hogy mit nézz, s a ‘fact checker’-ok gondoskodnak róla, hogy ami közelebb vinne az igazsághoz azt ne lásd…
Szomorú azt is látni, hogy egy csomó olyan embert, aki a hivatalos narrativától eltérő dolgokat mond, azt minden lehetséges módon cenzurázzák, ellehetetlenítik.
Hova tart ez a világ? Ami az emberi tudatot illeti… Van még innen visszatérés, esetleg emelkedés? Vagy még tovább süllyed a hajó? 
 
 
 
 
Sokan úgy vannak vele, hogy amit bemondanak a TV-ben vagy amit olvasnak az újságokban az igaz… Hányszor hallottam már hogy “De hát ez igaz, hisz benne volt az újságban/TV-ben is!” Tényleg?! Na, erről a “nagy igazságról” éppen én is tudnék mesélni a magam 25 éves médiás megtapasztalásaival…  Egy kisebb könyvet meg tudnék tölteni azzal a sok valótlansággal, képtelenséggel, amit rólam a média összehordott életem során…
Ha valaki mindenáron követni akarja a fősodratú híreket, akkor jobban teszi, ha megtanul olvasni a sorok között. Érdemes arra figyelni, hogy mit nem mondanak el. Sok figyelemelterelő hadművelet is van… A CGI technológiáról nem is beszélve… Azt tesznek eléd, amit akarnak, hogy láss!
A lényeg az hogy Te feltétel nélkül elhidd, és rettegj!
Ugyanezt a helyzet az interneten keringő fotókkal is… Hányszor láttuk már, hogy régebbi képeket használnak hatásvadász módon egy friss hír kapcsán… Megy a szemfényvesztés rendesen.
A háború egyébként már régóta zajlik, csak nem agyúkkal lövöldöztek… A jelen háborúja az agyakban zajlik.. Meg persze most fizikailag Ukrajnában is… Most minden figyelem az orosz-ukrán válságra összpontosul… De mi a helyzet Kanadával?? Arról miért nem hall a világ, hogy ott mit műveltek az emberekkel pár hete?! Arról miért nem lehetett a fősodratú médiában hallani szinte semmit?! Persze erről nem tudósítanak a nagynevű csatornak szinte sehol a világban! Ha meg igen, akkor teljesen elferdítve a valóságot, kiforgatva a történéseket. Ami nincs a hivatalos médiában, akkor az nem is létezik?! Szomorú látni, hogy hova süllyed az emberi morál… A mai emberek nem gyakran forgatják James Allen A jólét nyolc oszlopa c. könyvét…
Az emberek elvesztík a kritikus gondolkodás képességét, a józan paraszti eszüket és algoritmusok alapján kezdenek el működni. Nem kérdőjeleznek meg semmit, hanem fenntartás nélkül elhisznek mindent, amit a TV-ben látnak, szentírásnak veszik, amit az újságban olvasnak.
“Sötét Középkor”…?!  Ha azt annak gondolják, akkor ez a mostani mi?  Hova tart ez az egész? Mi lesz ennek a vége? 
 

 

 

 Forrás: Facebook/

https://24.hu/szorakozas/2022/03/04/bodi-sylvi-orosz-ukran-haboru-hirek-manipulacio-media/

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése