2022. április 21., csütörtök

Fokhagymás méz, az egészségünk őre / GYÓGYNÖVÉNYEK, AMELYEK MEGSZÜNTETIK A NYÁLKÁT...

Fokhagymás méz, az egészségünk őre:


 Megfázás, nátha, orrdugulás és kínzó köhögés esetén legtöbben azonnal a természetes gyógymódokat is bevetjük a mielőbbi gyógyulás érdekében. Köztudott, hogy a fokhagyma erőteljes baktérium- és vírusölő hatással rendelkezik, a benne található anyagoknak köszönhetően.
Nem meglepő tehát, hogy egykoron, az ókori népek is fokhagymával védekeztek egyes betegségek ellen. Sőt, nem csupán belsőleg óvták magukat a fokhagyma elfogyasztása által, hanem külsőleg is, ugyanis mintegy amulettként viselték azt a nyakukba akasztva.
Megfázás esetén, illetve náthás megbetegedések tüneteinek enyhítésére a fokhagymás tea fogyasztása kifejezetten ajánlott. Gondolta volna, hogy régen a kolerát vagy a tífuszt is gyógyszer fokhagymával gyógyították? A fokhagyma baktériumok elleni hatását nem csak a természetgyógyászat ismeri el, hanem a húsipar is. Nem véletlen például az sem, hogy a kolbászkészítés ősi receptjében is nagy mennyiségű fokhagyma szerepel. Akár úgy is mondhatnánk, hogy nincs kolbász fokhagyma nélkül.
A fokhagyma csodálatos hatását a benne lévő anyagoknak köszönheti. Tartalmaz például allinázt és alliint a hagymagumó, továbbá B-vitamint, C-vitamint, kéntartalommal rendelkező peptid származékokat, szulfidot és allicint. Baktériumellenes, gombaellenes, értágító, koleszterincsökkentő, vérnyomáscsökkentő és véralvadásgátló hatást gyakorolnak a szervezetünkre.
Méz és fokhagyma együtt?
A méz áldásos hatása szintén ismeretes már évezredek óta. Eldugult orra, köhögésre, náthára, megfázásra kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Csíraölő hatással rendelkezik a benne található káliumtartalomnak, továbbá igen erős baktériumölő hatással is bír. Fogyasztása főként nyersen ajánlott, hiszen így természetes formájában az összes benne lévő biológiai anyag érintetlenül kerülhet be a szervezetünkbe, így maximális hatást tud kifejteni.
A méz és a fokhagyma külön-külön alkalmazva is rendkívül pozitív hatást képes gyakorolni az egészségi állapotra, ám együtt, hatásuk még inkább felerősödik és hatékonyabbá válik.
Fokhagymás méz
A fokhagymás méz elkészítése rendkívül egyszerű. Egy csapásra varázsolhatunk magunknak házi antibiotikumot, amivel még a legmakacsabb megfázás tüneteit is enyhíteni tudjuk. A fokhagymás méz elmulasztja az orrdugulást, remekül csillapítja a köhögést, emellett pedig vírusölő, baktériumölő, gombaölő hatást gyakorol a szervezetre. A fokhagymás méz gyógyhatása megkérdőjelezhetetlen, ugyanis a benne lévő fehérjék, enzimek, aminosavak, szénhidrátok, ásványi anyagok és vitaminok együttesen fejtik ki pozitív hatásukat. A fokhagymás méz íze rendkívül különleges és egyedi. Vannak, akik szívesen fogyasztják kiskanállal, önmagában, míg mások langyos teába csorgatva viszik be a szervezetükbe a csodatévő keveréket. A fokhagymás méz házilag is elkészíthető.
A fokhagymás méz elkészítése ;
A fokhagymás méz recept szerint meg kell pucolni egy egész fej fokhagymát, majd a gerezdeket kicsit össze kell roppantani, hogy a hatóanyagok jobban ki tudjanak majd belőle „szabadulni”, illetve így a méz is jobban át tudja majd járni a fokhagymát. A fokhagyma gerezdeket helyezzük bele egy olyan üvegbe, amelynek jól zárható a teteje, majd öntsünk rájuk annyi mézet, amennyi jól ellepi azokat. Lehetőleg olyan mézet használjunk a fokhagymás méz készítése során, ami kiváló minőségű. Ilyen mézet többnyire termelőktől szerezhetünk be. Miután a fokhagyma gerezdeket meglocsoltuk mézzel, csavarjuk rá az üveg tetejét, és hagyjuk, hogy alaposan összeérjenek benne az ízek és a hatóanyagok.
Fogyasztása esténként ajánlott, 1-2 gerezdnyi mennyiségben, mézzel együtt elrágcsálva.
 
Forrás: Egész- ség ( Facebook ) - https://www.facebook.com/groups/1794965827253768
 
 &
 
GYÓGYNÖVÉNYEK, AMELYEK MEGSZÜNTETIK A NYÁLKÁT ÉS A PARAZITÁKAT A TÜDŐBEN:
 
Eukaliptusz
Az eukaliptusz hatóanyaga, a cineol hatékony gyulladáscsökkentő és vírusellenes. Ezért hasznos a gyulladások, és a megfázás kezelésében. Mindössze annyit kell tennie, hogy eukaliptusz illóolajat tesz egy aromadiffúzorba, így az eloszlik a levegőben, és így enyhíti a légúti megbetegedések tüneteit.
Zsálya
A zsályagőz gyógyítja a tüdőbetegségeket és az arcüreggyulladást.
Fokhagyma
A fokhagyma az egyik legerősebb természetes antibiotikum. Fogyaszthatja nyersen, szopogatva vagy kapszula formájában, vagy alkalmazhatja bizonyos helyeken, amikor vírusos bőrfertőzéseket kezel.
Kakukkfű
Ez az ősi gyógymód támogatja a légutak egészségét, és még a bakteriális fertőzéseket, például a tüdőgyulladást is kezeli.
Édesgyökér gyökér
Több mint 20 triterpenoidot és 300 flavonoidot tartalmaz, amelyek erős vírusellenes, gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.
Oregánó
Az oregánó szintén erős antioxidáns és vírusellenes, tele van vitaminokkal és más tápanyagokkal. Adjon néhány csepp oregánóolajat egy pohár vízhez, és igya meg.
Borsmenta
A mentol, amely a borsmentában található, ellazítja a légutak izmait. A növény antihisztamin, antioxidáns és hatékony gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
Kétségtelen, hogy a tablettás kezelés a legjobban ismert és kényelmes módja bármely fájdalmas állapot kezelésének. De a fentiek fényében javasoljuk, hogy válaszoljon egy kérdésre: mi a fontosabb, a kényelem vagy a lehetőség, hogy ne sérüljön a teste? Erre a kérdésre csak ön tudja a választ. Bölcsességet és jó egészséget kívánunk!
 
Forrás: Egész- ség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése