2023. április 8., szombat

A nagy szelektív átverés! / Sejtkárosodások javítása!

 A nagy szelektív átverés!


 Évente közel 400 millió tonna műanyagot gyártunk, és ebből nagyon keveset hasznosítunk újra. Ezért a gyártók a felelősek, mert a profitot helyezik minden elé. Nagy-Britannia eddigi legnagyobb, háztartási műanyagszemétről szóló felmérése kimutatta, hogy „nem működik az újrahasznosítás”. Az újrahasznosított műanyag magas költsége miatt a gyártók az újrahasznosításra szánt műanyag hulladékokat rendszerint összekeverik az olcsó nyers műanyaggal, és ezeket 100 százalékban újrahasznosítottként dobják a piacra, hogy megnyugtassák a környezettudatos vásárlókat. Nagy nemzetközi márkák tévesztik meg így a fogyasztókat.

 Videó:


 

/////////////////////////////
 

Sejtkárosodások javítása!


A tudomány jelenlegi álláspontja szerint az öregedés a szervezet fokozatos “széthullása”. Felborul a felépítő és lebontó folyamatok egyensúlya, egyre több sérült sejt halmozódik fel. A sejtkárosodások a környezeti hatások és az életmódunk miatt felgyorsulnak. 
 
Az antioxidánsok összetett szerepe közül talán az öregedési folyamatokkal szembeni védő funkciót fontos kiemelni. A mindennapokban olyan külső és belső hatásoknak vagyunk kitéve, amelyek hozzájárulnak a sejteket roncsoló szabad gyökök képződéséhez. Környezetszennyezés, a különböző sugárzások, krónikus stressz, elégtelen minőségű élelmiszerek, köztük rendkívül kevés zöldség és gyümölcs fogyasztása. 
 
 A roncsoló szabad gyökök a szervezet minden sejtjét károsíthatják, negatív hatásukat leginkább a szív- és érrendszerben, az idegrendszerben, a tüdőben, a májban, az emésztőrendszerben és a vesében fejtik ki.
A szabad gyökök keletkezését teljesen megakadályozni nem lehet, de a megfelelő antioxidáns-bevitellel ellensúlyozhatjuk negatív hatásukat.
 
 

 

Videó, (link) :  

 
 

 
 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése