2013. március 17., vasárnap

Badiny Jós Ferenc - Magyarok története :



Megjelenés ideje: 2012.08.08.

dokumentumok a magyarokról
köszönet a Zenit TV-nek

Néhány szó az előadóról. "A Ludovika Akadémia tüzér-és repülőkiképzés elvégzése után tényleges repülőtisztként kezdi pályafutásását. 1940-ben kiválik és a Budapesti Műegyetemen folytatja tanulmányait. A II. világháborúban az 1. nehézbombázó repülőszázad parancsnoka, majd a háború után nyugatra távozott. Argentinába 1946-ban érkezik, ahol sumerológiával kezd foglalkozni.
Az első irányítást a római Institutum Pontificum Biblicum-tól kapja és mint P. Deimel iskolájának a követője tanul. Ezen intézettől nyeri képesítését, mely jóváhagyja tanterveit és kidolgozott tananyagát a Buenos Aeires-i Jezsuita Egyetemen felállítandó sumerológia tanszék létesítéséhez, melynek vezetésével az egyetem rektora 1966-ban megbízza. Élete végéig ugyanennek az egyetemnek nyugalmazott, rendes tanára.
Tantárgyai: sumir nyelv és ékírás, mezopotámiai kultúrák története és a mezopotámiai vallások. A sumir-magyar nyelvazonosság hirdetője.
A Nemzetközi Orientalista Kongresszus tagja, ahol 1967-ben Ann Arborban /Michigen, USA/ az esztergomi királyi kápolna oroszlános díszítésének sumir és babiloni eredetét igazolta. Bizonyítását Altaic People's Teocracy címen fogadta el a Kongresszus.
1972-ben alapította az Ősi Gyökér c. kulturális szemlét, melynek 1999-ig volt szerkesztője és kiadója.
1997-ben a miskolci Nagy Lajos Király Magánegyetemen megalapította az Ókori-közel-keleti és sumerológia tanszéket, melynek tanszékvezető egyetemi tanára volt. Argentinából rendszeresen hazajárt tanítani. 2000-ben hazatelepült.
A magyarok őstörténetéről, népünk történelmének sorsfordító eseményeiről tizenhat könyvet írt."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése