2013. június 5., szerda

Putyin történelmi meséi:



Vlagyimir Putyin az orosz parlament felsőházában tartott felszólalásában kijelentette, véleménye szerint a bolsevikok nemzetárulók voltak, akik vereségbe taszították Oroszországot az első világháború idején. „A bolsevikok nemzetárulást követtek el” , s ennek következtében „országunk vereséget szenvedett egy legyőzött országtól, ez egyedülálló esemény”, hiszen Oroszország lényegében kapitulált Németország előtt, nem sokkal azelőtt, hogy Németország kapitulált az Antant előtt (1918: breszt-litovszki béke).A felelősség a bolsevikokat terheli a hatalmas emberi és területi veszteség miatt, amit az első világháború során szenvedett el Oroszország egyetlen párt érdekeinek alárendelve. (szkr, részlet)



Putyin igen képmutató politikát folytat az orosz történelemmel kapcsolatban. Miközben etélte a bolsevikokat, aközben a Sztálin vezette II. világháborút dicsőítik, mintha ők nyerték volna meg. De arról hallgatnak, hogy ez amerikai segítség nélkül nem ment volna.

FORDULAT AZ OROSZ-SZÍR VISZONYBAN

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy még viccnek is rossz, hogy Oroszország menedékjogot adjon Assadnak, a bukott szír elnöknek. Az oroszok a végletekig támogatták és kiálltak Assad mellett, de amikor látták, hogy minden igéretében hazudik és vesztésre áll, most sorsára hagyták. Már csak idő kérdése – akárcsak Kadhafinál –, hogy mikor bukik meg a szír rendszer. A SAT-1 német tévé igen jó részletes műsort adott a szír helyzetről és a környező államok viszonyáról. A hazai tévék ebből egy kockát sem vettek át. Itt a nép hülyítése folyik.


www.amagyaroldal.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése