2014. április 11., péntek

A Tatárlakai korong titka.

1 megjegyzés:

  1. Ha már ősi korongról van szó, akkor legyen itt egy másik is. Az analógiát mindenki maga olvashatja ki:

    A phaisztos koronggal kapcsolatos legnagyobb gond, hogy nincs hozzá rozetta kövünk. Mivel sem a beszélt nyelvet, sem az írásukat nem ismerjük, így minden próbálgatás puszta kísérlet.
    Azonban van egy nyelv ami egyetemleges, mely kultúrákon és korokon keresztül azonos, ez a matematika és a csillagászat nyelve.
    Érdemes ez alapján megnézni a korong számadatait: „A” oldal: 123 jel, 31 blokk, 3 pont. A másik „B” oldalon ugyanezek számossága: 119/30/5

    Alan Butler a Bronzkori komputerlemez könyvében felvetette, hogy a korong esetleg egy naptár, amin a 366 napos évkörben (492. nap korrigálásával) mérték az időt, ahol a 40 évnek kulcsszerepe volt. Ennek igazolására csak a már említett adatokat hozta fel példaként (119x123+3=14.640, azaz 40 teljes 366 év, valamint a 123x4=492, ami a 366 napos év korrigálásához szükséges)

    Továbbhaladva Alan Butler gondolatán, ugyanezen számjegyekkel igazolhatóak a további csillagászati összefüggések:
    - 365 napos év, a megfelelő szőkőévekkel korrigálva,
    - 2160 évnyi világkorszak nyomonkövetése,
    - Nap-Hold ciklusok nyomonkövetése (Kallipposz ciklus)
    - Nap- és Holdfogyatkozások előrejelzése (Exeligmos)
    - Vénusz és Mars ciklikusságának nyomonkövetése.

    Azaz a phaisztoszi korongról, pusztán csak a matematikai, csillagászati összefüggések alapján kijelenthető, hogy olyan pontosságú szupernaptárként is funkcionált, mellyel a mai civilizációnk csak az atomórák alkalmazása révén tudott elérni!

    Részletek:
    http://www.naput.hupont.hu/54/phaisztoszi-korong-iresz-a-nap

    VálaszTörlés