2021. április 17., szombat

AZ ALGÁKRÓL - Spirulina alga 100%-os táplálék...

https://www.facebook.com/algainformacio/photos/?ref=page_internal

 

Alga Információs Központ:


Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO adatai szerint a spirulina alga tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél és orvosi készítménynél. A spirulina tartalmaz minden olyan anyagot, amire az emberi szervezetnek szüksége van az életben maradáshoz, nem véletlen, hogy a NASA űrhajósainak étrendjében is szerepel az űrutazások előtt és közben ez a mikroalga.
Ráadásul az elképesztően gazdag tápanyagtartalma mellett felszívódása 90% feletti is lehet, ami szintén egyedülálló tulajdonsága.

A spirulinában 65-72% közötti a fehérjék mennyisége, ráadásul köztük jelen van mind a 8 esszenciális, azaz létfontosságú aminosav is további 10 nem esszenciális aminosav mellett.
A spirulinában megtalálható számtalan vitamin, köztük a B-vitamin-komplex, a C-, E-vitamin és az A-vitamin provitaminja a béta-karotin is.

A spirulina alga nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket is, köztük vasat, káliumot, kalciumot, rezet, cinket, magnéziumot, szelént, foszfort és mangánt is.
A spirulina mikroalga körülbelül 14%-os fikocianin tartalommal rendelkezik, mely egy olyan fehérje komplex, ami komoly szerepet játszik a daganatellenes küzdelemben is.

A spirulinában lévő nukleinsavak, a DNS és az RNS nélkülözhetetlenek a genetika információk átadásában és tárolásában is.
A spiruliában nagyon sok klorofill található, mely fontos szerepet tölt be a méregtelenítésben, az emésztésben és a belek egészségében, de a vérképzést is jelentősen támogatja többek között.
A spirulina majd 2000 féle enzimet is tartalmaz, melyek például támogatják az emésztést, a sebek gyógyulását és a szervezet regenerálódását is.

A benne található gamma-linolénsav például komoly gyulladáscsökkentő hatású, támogatja az immun- és az idegrendszert is, de a bőr egészségéhez is hozzájárul.
 

Forrás:

https://www.facebook.com/algainformacio


Hivatkozások és tanulmányok:


https://articles.mercola.com/.../29/spirulina-benefits.aspx
https://www.theguardian.com/.../spirulina-health-food

 

 


Az algák a Földön található egyik legerősebb életformák, melyeket az emberiség már évszázadok óta természetes jótékony hatású táplálék-kiegészítőként fogyaszt. A természetes eredetű alga fajták a magas vitamin-, ásványi anyag-, antioxidáns- és a fehérje tartalmuk miatt közkedveltek.

A barna algákat a fogyás, a rák, az ízületi gyulladás, a stressz, a szívbetegségek, a magas koleszterinszint és számos egyéb súlyos egészségügyi betegség gyógyítására használják. A kék-zöld fajták magas tápanyag és energiaforrásnak számítanak, melyek természetes módon segítik a fogyást, csökkentik a stresszt, a fáradtságot, a szorongást és a depressziót, valamint javítják a memóriát és az egészséges emésztést. Vizsgálatok azt is kimutatták, hogy magas antioxidáns tartalmuk miatt segíthetnek megelőzni a daganatos megbetegedések kialakulását és gyulladáscsökkentő, allergiaellenes, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. 



A Spirulina alga:

A spirulina mikroalga egy koncentrált vitálanyag- és energiaforrás, amely erősíti az immunrendszer működését és sejtvédő hatása van. Csökkenti a magas vérnyomást és támogatja a szív- és érrendszeri, szem- és agyi egészséget. A spirulina algában lévő vitaminok, esszenciális aminosavak és ásványi anyagok felszívódása 90% feletti.

 

Forrás/folytatás  az alábbi linkeken:

 

 https://naturalga.hu/a-naturalga

 

https://naturalga.hu/blog/7-elony-amit-talan-nem-tudsz-az-algakrol 

 

 VIDEÓ:

 

Spirulina alga 100%-os táplálék Dr. Budai L. Károly orvos szerint:

 


 

***

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése