2023. november 24., péntek

A wifi-mentes város ahol tilos a wifi és a mobiljelek használata!

 

 

 

A festői West Virginia államban, az Appalache-hegységben található egy különleges város, ahol a modern vezeték nélküli kényelmek, mint például a wifi és a mobiltelefon jelek nemcsak hiányoznak, hanem illegálisak is. A Pocahontas megyében fekvő Green Bank városka különleges státusza abból adódik, hogy az országos rádiócsendes övezeten (NRQZ) belül található, ami egy 13 000 négyzetmérföldes terület, ahol a rádióadásokat szigorúan korlátozzák annak érdekében, hogy minimalizálják az interferenciát a Green Bank Obszervatóriummal.

Az Országos Rádiócsendes Övezet megértése

Az NRQZ-t 1958-ban hozták létre az obszervatórium érzékeny rádióteleszkópjainak védelme érdekében az elektromágneses interferencia ellen. A Green Bank teleszkóp, amely a világ egyik legnagyobb teljesen irányítható rádióteleszkópja, olyan környezetet igényel, amely mentes a vezeték nélküli jelektől, hogy észlelni tudja a halvány rádióhullámokat az űrből. Ez azt jelenti, hogy a wifi, a mobiltelefonok és még a mikrohullámok is korlátozottak a környéken, hogy megakadályozzák a tudományos kutatást zavarásoktól.

Az élet wifi nélkül

A Green Bank lakosai olyan életet élnek, amely emlékeztet korábbi időkre, vezetékes telefonokkal és internetkapcsolattal. A vezeték nélküli technológia hiánya megkönnyítette a település lakóinak helyzetét, akik úgy vélik, hogy az Elektromágneses Hiperszenzitivitásban (EHS) szenvednek, bár ez a betegség nem széles körben elismert a orvosi közösség által.

FAQ:

Q: Az Green Bank-ban illegális-e mobiltelefonnal rendelkezni?
A: Nem, nem illegális mobiltelefonnal rendelkezni, de az NRQZ-n belül tilos használni őket.

Q: Használhatják-e a Green Bank-ben a lakosok az internetet?
A: Igen, a lakosok vezetékes kapcsolaton keresztül használhatják az internetet.

Q: Mi az Elektromágneses Hiperszenzitivitás (EHS)?
A: Az EHS egy állított túlérzékenység az elektromágneses mezeikkel szemben, amelyet néhány ember egészségproblémákkal kapcsolatban tapasztal. Nem ismerik el hivatalosan orvosi diagnózisként.

Definíciók:

Wifi: Egy olyan technológia, amely lehetővé teszi az elektronikus eszközök számára a vezeték nélküli hálózatra (WLAN) való kapcsolódást rádióhullámok segítségével.
Elektromágneses Interferencia (EMI): Olyan zavarás, amely befolyásolja egy elektromos áramkört, melyet egy külső forrásból származó elektromágneses sugárzás okoz.
Rádiótávcső: Egy megfigyelőeszköz, amelyet a rádióastronómiában használnak az asztronómiai rádióforrásokból érkező rádióhullámok észlelésére.

 

Forrás:

 

 https://isp.page/news/hu/grunes-bank-a-wifi-mentes-varos-ahol-tilos-a-wifi-es-a-mobiljelek-hasznalata/#gsc.tab=0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése