2019. augusztus 25., vasárnap

Így ég el a jövőnk : The years project





Egy kiszivárgott dokumentáció ( https://www.unilad.co.uk/…/brazils-pr... ) szerint Jair Bolsonaro brazil elnök a kormány jelenlétét akarja megerősíteni az amazonasi régióban, hogy megakadályozza a természetvédelmi projektek előrehaladását. 

 Videó:



Hidakat, autópályákat és vízerőművet tervez az esőerdőben, és szembe fog szállni az Amazonas védelmére irányuló nemzetközi nyomással, pontosabban a „Triple A” projekttel, ami 265 millió négyzetkilométer esőerdőt, a „világ tüdejét” szeretné megvédeni.
 
A dokumentációban szereplő PowerPoint prezentáció egyik diája szerint az esőerdő stratégiai elfoglalása elsőbbséget élvez. Bolsonaro burkolt üzenetével, miszerint a természetvédők „megfojtják” országát, arra bátorította a favágókat, marhatenyésztőket, hogy vegyék birtokba az esőerdőt.
 Beszámolók szerint az esőerdőn most végigseprő, tomboló tüzet az okozta, hogy augusztus 10-én farmerek jelentették be, hogy összehangolt "tűznapot" tartanak az esőerdőben, a bennszülött közösségek területein.
Az Amazonas adja a világ oxigénellátásának 20 százalékát. Ha az esőerdő továbbég, nem csak oxigént nem fog termelni, nem csak 150-200 milliárd tonna szén-dioxidot fog kibocsátani, nem csak a vadvilág és a bennszülöttek életterét fogja megszüntetni, de jelentősen el is mélyíti a klímaválságot, és továbbnöveli az átlaghőmérsékletet. A felháborodott közvélemény most aláírásgyűjtésbe kezdett, és petícióban kéri a brazil kormányt, hogy tiltsák be az 
Amazonas felégetését.

 https://www.change.org/p/stop-the-bur... Fentieket annyival szeretném kiegészíteni, hogy nem csak az Amazonas esőerdőt égetik fel. A jelenség az egész világon megfigyelhető. Európában, sőt, kis hazánkban is módszeresen irtják az erdőket, hogy újabb és újabb területeket kapjanak a gazdálkodók. 

Ők pedig azért fognak gazdálkodni, mert mi fogyasztunk. 
Mindannyian felelősek vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése