2019. augusztus 14., szerda

A MÁTRIX (ELEMZÉSEK) !



Az 1999-es Mátrix című korszakalkotó film mélyebb elemzése. Ebben a kis videóban pár gondolatomat szedem össze a Mátrix (The Matrix) metaforikus, illetve spirituális jelentéséről.

 

 

1. Mélyebben a nyúl üregébe - a Mátrix elemzése:

 

 

 

 &

 



Az 1999-es Mátrix című korszakalkotó film folytatása, a Mátrix Újratöltve, mélyebb elemzése. Folytatódjèk hát a Mátrix sorozat mèlyebb rètegeinek elemzèse. A Mátrix Újratöltve ès a Mátrix Forradalmakkal kapcsolatban úgy èrzem nagyon felületes a tudásunk. Legtöbbünk elintèzte ezeket a rèszeket azzal, hogy fujj, folytatás, èrtelmetlen ès amúgy sem jó! Nèzzük csak át ezt a rèszt is rèszletesebben, hátha kicsit összetetebb itt is a kèp, mint elsőre látszik. The Matrix Reloaded (2003)

 

2. Cukorkát? - a Mátrix Újratöltve Elemzése:

 

 

&

 

Minden dolog, aminek kezdete van, véget is ér. A Mátrix trilógia utolsó részének elemzése. Tanítás múlandóságról, karmáról, együttérzésről.




3. Mit akarsz? - A Mátrix Forradalmak elemzése:

 

 



&

 

 

Mátrix - a kultuszfilm döbbenetesen jó elemzése (részlet)

 

 

Géczy Gábor, fizikus, természettudós, az ELTE egykori egyetemi tanára döbbenetesen jó elemzést készített a Mátrix c. filmről - párhuzamba vonva a jelenlegi és a filmbéli világot. Ez a 8 perces rész csak kiragad egy-két lényeges gondolatot, a teljes előadást megnézheted a TV71 oldalán vagy a vimeo-n. 

http://www.emberiseg.hu

 

 Zseniális és nagyon fontos előadás: a Mátrix c. film elemzése megdöbbentően jó szemszögből. Nagyon érdemes végignézni, mert sokatmondó. Aki látta a filmet, egészen másképp tekint majd rá eztán. Ha eddig csak egy átlagos sci-fi-nek gondolta, rájön, milyen mély igazságok rejlenek benne.

 

 

Mátrix-elemzés (teljes)

 

LINK:


 

https://vimeo.com/18654576 

 


 

 

 ***


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése