2019. szeptember 22., vasárnap

A PÁRTUS ÁLDÓ KÉZ, NEM MEGFESZÍTETT!

A PÁRTUS ÁLDÓ KÉZ, NEM MEGFESZÍTETT!





Máriát és Jézust ábrázoló Árpád-kori ereklyetartó mellkereszt két része - Tiszaeszlár-Sinkahegy, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye.

A korabeli történészek mind leírták, hogy a Hunok körosztények voltak. Ami nem „judeo-római”!


Így például a Corpus Scriptorum Ecclesiasticorum Latinorum írja: „Az evangélium hirdettetik a szkíták és a dákok [pártus nemzetség] között”. (30,2,92-93.)

Egy másik így ír: „Az észak-dunai nemzetségek mind keresztények”. (Zeiler: Des Ori gines Chrétiennes dans les provinces danubiennesde l'empire romain. Paris 1918.)

Kr. u. 399. évben Szent Jeromos határozottan írja: „A hunok zsoltárokat énekelnek és Szittyaország hidegét a hit melege tölti be”. (Ambrose milánói pap írása: Epistulae 107.)

Orosius pedig Kr. u. 418-ban arról emlékezik, hogy: „Hunok töltik be a nyugati és keleti templomokat”. (Historiae AdversumPaganos VII. 41. 8.)

Ez az írás azt bizonyítja, hogy a Hun Birodalomban voltak keresztény templomok. Művészettörténeti tény, hogy a pártus-magyarok akkoriban újszerű művészeti stílusa a később keletkezett bizánci díszítőművészet előfutára volt.

TURUL NemzetsÉg: A Pártus Hun-magyarok: naphun.blogspot.com/2018/07/turul-nemzetseg-partus-hun-magyarok.html

EgyeTemes FényKöröszténysÉg:
naphun.blogspot.com/2018/03/egyetemes-fenykorosztenyseg.html

A magyar ősvallást őrző Árpád-kori magyarokhoz látogató bizánci és nyugati misszionáriusok a magyar vallás papjait „mágusok” néven említették:
naphun.blogspot.com/2018/05/magusok-magik-az-igazi-palos-rend.html?




Forrás:









***
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése