2021. november 29., hétfő

SÓS VIZES GARGALIZÁLÁS


- a torok öblítésére.



Találtam egy írást, mely állítólag elterjedt a fb-on, én most találkoztam vele először.


A sós vizes gargalizálás torokgyulladás esetén, illetve torok panaszok megelőzésére az enyhe tünetek jelentkezésekor - kiváló módszer!


Az, hogy a vírusokra milyen hatással van, erre biztosan voltak kísérletek, de a nagyobb oldalak ennek a gyógyhatását azonnal cáfolták. Én nem hiszek se ennek, se annak… viszont a kipróbálás ingyen van és ártani egész biztosan nem fog!
Használd hát egészséggel!

Ime az erről szóló írás: 

 
"Német tudósok egy sor vizsgálat után bejelentették, hogy a koronavírus nemcsak a tüdőben szaporodik, mint a SARS-vírus 2002-ben, hanem a fertőzés első hetében a torokban is széles körben elterjed. A tudósok azt javasolták a német kancellárnak és egészségügyi miniszternek, hogy kérjék meg az embereket, hogy naponta többször végezzenek el egy egyszerű feladatot, nevezetesen gargalizáljanak a torkukon egy félig forró (Htgy: vagyis meleg, de nem forró) vízből és sóból álló oldattal. Régóta hangsúlyozzák ennek szükségességét, és most, a német biológusok által a koronavírus torokban való elszaporodásával kapcsolatban végzett kísérletek eredményei után ismét hangsúlyozták, hogy meleg víz és só oldatával kell gargalizálni ...

Német tudósok biztosítják a német egészségügyi minisztériumot: ha minden ember naponta többször megtisztítaná a torkát egy félig forró sós vízzel való gargalizálással, akkor a vírus egy héten belül teljesen kiirtódna Németország egész területén.

Kísérletek kimutatták, hogy amikor vízből és sóból álló oldattal gargalizálunk, folyamatosan teljesen lúgos környezetté alakítjuk a torkunkat, és ez a környezet a legrosszabb környezet a koronavírus számára, mert a sós vízzel a száj pH-ja lúgosra változik. Szinte forrón, nem adunk esélyt a koronavírusnak a szaporodásra. Ezért minden embernek naponta többször, különösen reggel, az otthonról való távozás előtt és hazatérés után félmeleg sóoldattal kell gargalizálni, hogy a koronavírus egyáltalán ne tudjon elszaporodni ugyanebben a kezdeti időszakban."
Forrás:Demján Antal Judit

Hozzátenném, hogy a sós oldatos orröblítés is hasznos, régi bevált módszer!
Gargalizáláshoz jó még a szódabikás oldat is, de ami a virusokra talán a leghatékonyabb, az az ezüstkolloiddal való szájöblítés és gargalizálás lehet! 

 

Forrás:  https://www.facebook.com/Hazitermeszetgyogyasz

 

 

*

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése