2022. július 23., szombat

Az EMBERRE kizárólag a Természeti Törvények vonatkoznak!




Az EMBERRE kizárólag a Természeti Törvények vonatkoznak!

TEST, SZELLEM és LÉLEK: A Szentháromság bennünk.


A spirituális természetű civilizációk mindig is tudták, hogy az emberi lény nem csak anyagból, hanem finomabb energiákból is áll, például szellemből és lélekből. A 21. század tudománya annyira fejletté vált, hogy egyre finomabb, kifinomultabb jelenségeket tud vizsgálni, így napjainkban egyre több tudós beszél szellemről és lélekről. Tehát a szellemet és a lelket az utóbbi időben még az akadémiai tudomány is elismerte.

Tartalom:

1. Az anyagi test: materializált szellemi energia
2. A szellem: A kapcsolat a test és a lélek között
3. A lélek : Az isteni szikra bennünk


1. Anyagi test: materializált szellemi energia

Az emberi test morfológiája megmagyarázza, hogy az ember a következő rendszerekből áll:

Az emberi csontváz, amely változó számú csontból áll, amelyeket szalagok, inak, izmok és porcok támogatnak és egészítenek ki.
Az izomrendszer az emberi test izmait és a mozgásszervek aktív részét képviseli.
Az emberi érzékszerveket vizuális, szagló, halló, ízlelő és tapintási
eszközök alkotják . Belső szervek: agy, szív, tüdő, máj, vese stb.
A keringési rendszer, amely a szívből, mint motorszervből, valamint az artériák, vénák és kapillárisok teljes hálózatából áll, amelyek vért szállítanak a testben.
Az emberi idegrendszer, amely magában foglalja az összes idegközpontot és az idegeket, amelyek biztosítják mind a zsigerek, mind az izom-csontrendszer kontrollját és koordinációját, érzékszervi üzeneteket, valamint mentális és intellektuális funkciókat fogadnak. A hormonális vagy endokrin rendszer az endokrin mirigyek összessége a test belsejében a szervezet aktivitásának összehangolása érdekében.

Mind a durva anyagtól a finom anyagig történő rétegződés, mind a rendkívül finom funkciók és energiák megléte, például a fentiekben felsoroltak, logikusan és intuitív módon arra a következtetésre vezetnek minket, hogy a test valójában anyagi (sűrített energia) réteg, és benne sokkal finomabb rétegnek kell lennie.

2. Szellem: A kapcsolat a test és a lélek között


A test után a következő réteg a szellem. Ez egy asztrális energia, amelynek saját szerkezete és funkciói vannak. A szellem szerkezete és funkciói szellemi technikák segítségével vizsgálhatóak.
Minél érzékenyebbek leszünk, annál könnyebben hozzáférhetünk lényünk finom rétegeihez. Az emberi szellem testünkhöz több energiacsatornán keresztül kapcsolódik.
A legfontosabbak:
- energikus örvény a coccygealis régióban
- energetikus örvény a sacralis régióban
- energetikus örvény a napfonatban, a gyomor agyának nevezett terület
- energetikus örvény a mellkasban, más néven mellkas, thymus mirigy
- energetikus örvény a pajzsmirigyben
- a szemöldök közötti energetikai örvény bűvös szemnek, tobozmirigynek is nevezik
- a csúcs területén lévő energetikai örvény, az agyalapi mirigy


A szellem a kötőanyag a lélek és az emberi test között. Az érzéki természetű összes érzékelés, minden gondolat, minden érzelem, minden érzés kivetül a szellem képernyőjére. Ezeket ő tárolja és dolgozza fel. Minél természetesebbek és következetesebbek az isteni törvényekkel, annál könnyebben és gyorsabban dolgozzák fel őket. Minél távolabb vannak a természettől, és minél inkább ellentmond az isteni törvényeknek, annál hosszabb a feldolgozásuk ideje.

Amikor ezeket a felfogásokat a szellem elégette, feldolgozásuk során, akkor a szellem megtisztul, és valójában ugyanolyan energiává válik, mint a lélek. Ebben a pillanatban összeolvadhat a lélekkel, tehát az isteni energiával, mert csak két egyforma dolog válhat eggyé és azonossá. A szellem egyesülése a lélekkel az isteni tudat szintjén vezeti az embert, és ily módon az ember megszabadul a születés-élet-fizikai halál-újjászületés körforgásától.

Az emberi szellemben a következő energetikai struktúrák vannak:

- Én vagy öntudat
- Ego vagy hamis szellem
- Elme
- Ösztönök és érzelmek teste


Az én vagy az öntudat az az energia, amely az identitás érzetét kelti bennünk, amely azt mondja nekünk, hogy önmagunkban, testünkben vagyunk, és nem más formában. Ő a személyes énünk. Ez az energia általában azonosul az egóval, és így a külvilág felé hajlik. A személyes egóval azonosított én az érzékszerveken és az értelemen keresztül keresi a boldogságot az anyagi világban.

Valójában az anyagi világegyetemben való életünk nem más, mint az igazi boldogságra való törekvés. Minden, amit gondolunk, minden, amit mondunk, minden, amit csinálunk, valójában egy irányba irányul: a boldogság megtalálására.

Mivel azonosulunk a bennünk levő hamis szellemmel, vagyis személyes egónkkal, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az étel, az alkohol, az erotikus szeretet, a gazdagság és az erő felhalmozásával vagy az értelem művelésével boldogságot találunk. Minden, ami kívülről jön, azonban csak látszólagos és megtévesztő örömet okoz számunkra, de szenvedést is. Ezért az anyagi világ jelenségeinek elfogyasztása után mindig csalódottnak és üresnek érezzük magunkat.

Minden, ami kívülről jön, mulandó és megtévesztő. Elmúló és ezért egy bizonyos idő elteltével eltűnik, ezért az nem lehet igaz. Csak az örökkévalóság igaz, csak az igaz. Ezért mondhatjuk, hogy a rajtunk kívüli jelenségek, mivel mulandóak, nem léteznek valódi létezéssel, és végül is csak illúziók. Az illúziók azonban nem tudnak igazán boldoggá tenni minket.

Abban a pillanatban, amikor az én azonosul a lélekkel, tehát a bennünk lévő isteni szikrával, akkor elkezdünk kiteljesedni és igazán boldognak érezni magunkat. Csak a lelkünkben találhatunk IGAZ BOLDOGSÁGOT. Belőlünk származik, és semmi köze a formák és jelenségek világához. Örök.

A bennünk lévő ego vagy hamis szellem az az energia, amelyet a test a bonyolultsága révén termel. Minden szerv, de különösen az agy és az érzékszervek terméke.

Az egót az jellemzi, hogy folyamatosan duzzadni akar. Azok, akik ínyencek, például sokat esznek, így közülük sokan egyre testesebbek. Ennek a hatásnak az oka valójában a lényünkben lévő ego, amely fontosságot akar adni azzal, hogy azt sugallja, hogy boldogok leszünk, ha finom ételeket eszünk; E javaslat mögött valójában az a vágy rejlik, hogy minél fontosabbá váljon, például az egyén termetén keresztül.

Más emberek, akik értékelik a társadalmi státuszt, mindenfélét vásárolnak, például: tágas autókat, kutyát, nagy házat és mopedet. A személy az ego megelégedésére "testes" lett, de más módon.

Ez a „teljes testté válás” folyamata az egónk megelégedésére finomabb módon is bekövetkezhet. Az értelmiségiek például megpróbálnak minél többet tanulni, minél több oklevelet szerezni, minél több könyvet elolvasni, munkájukért pedig minél több díjat kapni. Mindezek a dolgok, még ha finomabbak és intellektuálisabbak is, valójában csak annak a személynek a kiterjesztései, valójában az értelem kiterjesztései, amely a test finom alkotóeleme. Ezúttal az ego finomabb, intellektuálisabb, de a duzzadás vágya ugyanaz.

A test halála után a szellem tovább él az asztrális univerzumban, amíg újra inkarnálódhat az anyagi világegyetemben. A megtestesülés az életvágy, egy olyan vágy miatt történik, amely minden vágy közül a legerősebb. A vágyak valójában azok a láncok, amelyek révén az emberi tudat az anyagi világhoz kötődik.
A vágyak gondolatokat, szavakat és tetteket szülnek, amelyek viszont sorsot eredményeznek. Akinek sorsa van, újból és újjá kell születnie ebben a formák és jelenségek univerzumában.

A spirituális fejlődés révén az emberi lény isteni bölcsességre tesz szert, és rájön, hogy valójában a vágyak általában véve és az életvágy különösen kapcsolatban tartja őt ezzel a világgal. Amint eléri az isteni tudat szintjét, felszabadulhat, és így személyre szabott lélekké válhat. Személyiségét azok a tapasztalatok adják, amelyeket ezen a világon átélt.

Az elme

Az elme a szellem energiája, amelyben minden információt feldolgozunk, képek, színek, zajok, ízek, illatok, tapintási érzések formájában. Mindezeket az információkat, amelyek kívülről származnak, a szellem elméje elemzi és bizonyos módon értelmezi. Az eredmény a szellem hosszan tartó emlékezetében tárolódik.

A kívülről érkező gondolatokat, érzelmeket és érzéseket kelt. A gondolatok végül tettekhez vezetnek. Ennek szemléltetésére az elmét három összetevőre kell felosztanunk: a tudatosra, a tudatalattira és a tudattalanra. Az elme ezen három szintje nem létezik szigorúan meghatározott módon, mert az elme folytonosság.

Azok a gondolatok, amelyek valójában az érzékelés eszközén keresztül kívülről érkező érzések eredményei, kezdetben megjelennek a tudatban. Lassan, lassan ereszkednek le a tudatalattiba, utána megérintik a tudattalanokat. A tudattalanban van a lélek energetikai erőműve, egy erőmű, amelynek végtelen ereje van. Ennek a szintnek az elérésével a gondolat nagyobb erőt nyer. Újra emelkedni kezd a tudatosság felé. Addig ismétli ezt a ciklust, amíg el nem éri az ember akaratánál nagyobb erőt. Ezen a ponton az illetőnek ezt a gondolatot végre kell hajtania. A személynek az az érzése, hogy tudatosan ő döntött erről. Valójában a gondolat olyan erőt nyert, hogy az illetőnek alá kell vetnie magát.

Az emberek gyakran tesznek valamit, majd megbánják a tetteiket. Ismerve azt a mechanizmust, amellyel a gondolatok kitérnek az akaratból, és az akarat megkeményedésével szembeszállhatunk ezekkel a gondolatenergiákkal, amelyek olyan cselekedetek helyzetébe sodorhatnak, amiket a később folyamán megbánhatunk.

3. A lélek: Az isteni szikra bennünk

A lélek a legfinomabb energia mind közül, valójában ez az isteni energia. Ha a szellem kiemelhető a Kirlian-féle fotótechnika segítségével, és lelki technikák segítségével kutatható és hozzáférhető, akkor az emberi lény nem képes felfogni a lelket, mert csak az érzékelhető, ami rajtad kívül van. A lélek örökké fiatal, változatlan és tökéletes tisztaságú. Abban a pillanatban amikor a szellem megtisztul, áttetszővé válik, és lehetővé teszi a lélek fényének átjutását a szellemen és megvilágítja belső terünket, amely olykor olykor kivetül a fizikai testen kívülre is. Ebben a pillanatban az emberi lény megkapja a lélek minden olyan ajándékát, amely: igazi boldogság, isteni bölcsesség és mágikus erők. 

 

 Forrás:

Öngyógyulás BioLogikusan , Személyes blog / (Facebook).

https://www.facebook.com/%C3%96ngy%C3%B3gyul%C3%A1s-BioLogikusan-624605014407266/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése