2023. május 26., péntek

A 10 legnagyobb lecke, amit a munkahelyen megtanultam...

 

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gulag#/media/F%C3%A1jl:The_fence_at_the_old_GULag_in_Perm-36.JPG

A szomorú valóság – avagy mit tanultak az internet olvasói a munkahelyükön.

“A jól végzett munka jutalma még több munka – ha valamilyen feladatot extra gyorsan elvégzel, inkább maradj csendben, várj a határidőig és előtte add csak le!” 

“Ha új helyen kezdesz, soha ne dolgozz többet, mint a többiek. Hiába mutatod, milyen ügyes vagy, a kollégáid utálni fognak, a főnököd viszont még több munkát fog rád sózni.”

“A lusta kolléga is pont ugyanannyit keres, mint te.”

“Állandóan azt látom, hogy a produktív, szorgalmas munkavállalót betemeti a munka és kiég, míg a lazsálóknak megvan a munka-magánélet egyensúlya, és együtt cigiznek a főnökkel.” 

“Ha elvégzel 1000 feladatot, amiből 999 tökéletes, és egyben van hiba, biztos lehetsz benne, hogy arról az egyről fognak csak beszélni.”

“A mérgező munkakörnyezet nem lesz soha jobb. Válts!”

“Senkit nem érdekel a mentális és fizikai jóléted. Ne legyél saját magad ellensége, és vedd ki azt a betegszabit nyugodtan! Egy életed van, a munkában viszont mindenki helyettesíthető.”

“Ha gyorsabban végzel mint a többiek, és emiatt előbb haza tudsz menni, akkor te leszel az, akit lustának és lógósnak tartanak, tök mindegy, hogy mennyire vagy hatékony.”

“Ha egy kolléga szívesen pletykál veled a többiekről a hátuk mögött, biztos lehetsz benne, hogy veled is ugyanezt teszi.”

“A halálos ágyán senki nem fogja azt kívánni, hogy bárcsak sokkal több időt töltött volna munkával és bárcsak keményebben dolgozott volna. Soha ne hagyd, hogy a magánéleted lássa kárát a munkádnak.”

 

Forrás:

https://www.10jotipp.hu/a-10-legnagyobb-lecke-amit-a-munkahelyen-megtanultam/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése