2020. február 23., vasárnap

A tudatosság 10 szintje – Te melyik szinten vagy?






Az ezoterikus hagyományokban különbséget tesznek a tudatosság bizonyos szintjei között. Mindegyik szintet az igazság sajátos megértése jellemzi. Te melyik szinten vagy?


 

 

1. A tudatosság fizikai szintje

Az első szinten a fizikai és az anyagi világgal azonosulsz. Te vagy a külső környezet megtestesítője, annak minden negatív és pozitív oldalával.
Magadévá tetted a társadalom értékeit, ezért az a mód, ahogy saját magaddal bánsz a sikertől és státusától függ. Ha szegény vagy és nincs szerencséd, akkor elfogadod a dolgokat, úgy, ahogy vannak, és tehetetlennek nyilvánítod magadat a sorssal szemben.

 

2. Alacsony rezgések

Amikor elérsz a tudatosság második szintjére, elkezded megkérdőjelezni, hogy az életed csalódásai valóban az anyagi világhoz kötődnek-e. Egyre kevésbé azonosulsz a külső, anyagi világgal, és elkezdesz önmagadba nézni.
Több időt töltesz egyedül, és sokkal közömbösebbé válsz a pénzzel megszerezhető anyagi javak iránt, lemondasz a fogyasztói életmódról. Elkezdesz különbséget tenni a nemi kapcsolat és a szerelem között, a felszínes és a valódi hatalom között.

 

3. Fejlődés

A harmadik szinten sokkal érzékenyebbé válsz. Mélyebben érzékeled a dolgokat. Megengeded magadnak, hogy fájdalmat érezz és sírj. Elkezdesz filozófiai kérdéseket feltenni és fejleszted a művészeti ízlésedet.
Végül elkezded megérteni az élethez való hozzáállásodat, a fizikai létedet valamint a szenvedélyes és művészi energiáidat. Empatikussá válsz, sokkal intuitívabban és megértőbben kezeled mások érzéseit. Megérted, mit jelent igazi barátnak, jó embernek lenni. Már a saját értékítéleted alapján cselekszel.

 

4. A passzívtól az aktívig

Elkezdesz aktívan részt venni a saját életedben. Te magad döntöd el, milyennek kellene lennie az életednek. Most már biztos vagy az értékeidben, és ezek alapján válogatod meg a barátaidat.
Ellenőrzöd és irányítod a gondolataidat és az érzéseidet úgy, hogy azok megfeleljenek a te értékítéletednek és vágyaidnak. Sokkal figyelmesebbé válsz, kifejleszted az önkontrollodat, figyelembe véve, hogy minden gondolatod vagy cselekedeted bizonyos mértékben hozzájárul a személyiségedhez.

 

5. Belső egyensúly

Amikor eléred az ötödik szintet, megváltoztatod az életmódodat, annak alapján, amit jónak vagy rossznak tartasz önmagad számára. Lemondasz a káros szokásokról. Elkezded tisztelettel kezelni a testedet és az elmédet, egészséges napi rutin, helyes étrend segítségével tartod fenn a belső egyensúlyt.
Már nem mások jóváhagyása szerint élsz. Ehelyett meg akarod osztani másokkal mindazt, amid van, pusztán abból az egyszerű vágyból, hogy adhass valamit az emberiségnek.
Több időt töltesz meditációval, önvizsgálattal és a hálád kifejezésével. Számodra most már nem olyan nehéz kompromisszumot kötni.

 

6. A nehézségek leküzdése

Világosan látod a külső világ és a szellemi világ közti különbségeket. Olyan érzés, mintha kettős életet élnél. Az anyagi világban vagy, de már nem érzed magad a részesének.
Megtanultad elsajátítani az anyagi és szellemi valóság közötti átmenet művészetét. Könnyen alkalmazkodsz minden új helyzethez. Egyre többet meditálsz, és olyan emberré válsz, aki képes bármilyen konfliktust megoldani, komoly problémák esetében is tanácsot adni.

 

7. Spirituális élet

Sokkal teljesebb a spirituális életed. Minden élőlénnyel mély érzelmi kapcsolat köt össze. Elkezded megérteni, mit éreznek az emberek a lelkük mélyén, érzed a fájdalmukat, és megtanulod begyógyítani a sebeiket.
A lelked megszabadul a negatív érzésektől. Kifejezed az emberek iránti szeretetedet, ragaszkodásodat, mindig kedvesen beszélsz velük, és megajándékozod őket pozitív érzelmekkel.

 

8. Egyesülés

Az ego és a társadalom közti határok lassan lerombolódnak. Nem csak elkezded felismerni, hogy olyan vagy, mint mindenki más körülötted, hanem egyenesen érzed is a kapcsolatot önmagad és az Univerzum minden teremtménye között.
Felismered, hogy a gondolataid, érzelmeid és cselekedeteid összefüggésben állnak bizonyos rezgésekkel, különböző energiafrekvenciákkal. Megérted, hogy lehet irányítani ezeket az energiákat, és hogy használhatod fel ezeket más emberek cselekedeteinek ellenőrzésére is.

 

9. Jelenlét

Olyan hatalommal rendelkezel a gondolataid és érzéseid felett, hogy erejük és tisztaságuk átalakítja az embereket, akikkel kommunikálsz. Amikor belépsz valahová, az emberek azonnal a legtisztább szeretetet kezdik el érezni irántad. A jelenléted annyira erős lesz, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni, vagy nem észrevenni.
Érzed, hogy a tested, az elméd, a szíved, a lelked egy entitást alkotnak. Eggyé váltál az Univerzummal.

 

10. Feloldódás

Az „én” érzése szinte teljesen eltűnik. A saját szellemi valóságodban élsz. Érzed a kapcsolatot az Univerzum összes többi teremtményével. Érzed, hogy összeolvadsz a téged körülvevő világgal.
A lényeged magába foglalja az Univerzumot, és fordítva.




 Forrás:







***

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése