2020. február 1., szombat

Delfinomosoly - Egy tanmese.




Régóta benne volt már a levegőben, de most a fajok (kivéve az ember) maradéka a bolygó megmentése érdekében tett erőfeszítésként egybehangzóan megszavazta, hogy az embernek (faj) az elkövetkezendő 20 év alatt el kell tűnnie.

A konszenzus a globális konferencián született, melyre ugyan az embereket is meghívták, de azok nem vettek részt. Távolmaradásukat valami homályos vallási szöveggel indokolták, amely szerintük mindenki feletti uralmat biztosít számukra, de amit a bolygó többi lakója nem ismer el.

"Nem fogok hazudni!" - emelkedett szóra a parányi hotel konferenciatermének székéből egy termetes medve, ahol a bolygó növény- és állatvilágának az utóbbi években meg kellett húznia magát, miután felismerték, természetes élőhelyük a természetvédelmi szempontból pusztító ember (faj) miatt drámaian megfogyatkozott. "A háztartási hulladékkal csordultig telt kukák és a melegebb tél nem volt rossz. De már nem tudok inni egy jót a patakokból anélkül, hogy ne érezném a higanyt a számban! A beleimről nem is beszélve, került bele joghurtos doboz, napszemüveg, mobiltelefon és ha jól emlékszem, valami népszerű televíziós karakterre hasonlító játékfigura, ami egykor nyilván jól mutatott, de ma már csak egy felismerhetetlen gumiköteg."

Komótosan beleharapott egy fánkba, majd folytatta: "Mindenesetre, az otthonomról kiirtották a fákat, a folyóimat teletűzdelték gátakkal. Beszéltem a többiekkel, természetesen az unokatesókkal, a mosómedvékkel is - akik azért nem tudtak részt venni az idei konferencián, mert ők már szorosan be vannak épülve az emberek által elfoglalt területeken, várva a parancsunkra, hogy megegyék az autóik kulcsát, ezzel siettetve a faj (ember) végét..."

A medve beszédét vastaps zárta, a jelenlévők szerint ez volt a közgyűlés legjobb felszólalása azóta, hogy az utolsó dinoszauruszok felolvasták vádiratukat.

De az emberek fokozatos kivonására irányuló terv elfogadása nem ment zökkenőmentesen.

"Én kiállok szeretett gazdámért!" - ragadta magához a szót egy kis shi tzu, a szemébe lógó, imádni való frufruja alól tekintetével is igyekezve nyomatékosítani álláspontját.

"Dzsízusz Balto! Hallod Te egyáltalán, amit beszélsz?!" - kiált fel a terem végéből egy farkas. "Gazda?! Mi a franc van veled? Egykor nemes állat voltál, most a saját árnyékodat ugatod, trükköket csinálsz jutalomfalatért és pizsamát viselsz! Peirs Morgan lettél! Mondd! Hova lettek a tökeid? Ja igen, bocsánat, az ivartalanításotokat elfelejtettem."

Szegény shi tzu kínos jelenete után, egy másik, az emberhez (faj) közeli állat, a macska kapta meg a szót, aki az ablakpárkányon ülve éppen azon tűnődött, miért lett a világ ennyire undorítóan rendetlen hely. "Miről is beszélünk?"

Az elnök visszazökkentette az ügyhöz: "Az emberről (faj)! Mely elpusztítja a bolygót, ezért úgy gondoljuk, meg kell szabadulni tőle. Te velük élsz, mondd, mi a véleményed?"

"No igen," - felelte a macska, hátát határozottan felhúzva, ami miatt a többiek ösztönösen egy lépéssel hátrább húzódtak tőle - "az ez ügyben az álláspontunk változatlan marad. Bxszódjanak meg!"
---
Szíves megfontolásra! Mert nem sokáig hitegethetjük már magunkat azzal, hogy még mindig csak tanmese...

Fotó @ https://outabouter.com/2019/04/11/rest-of-earths-inhabitants-vote-to-phase-out-people-by-the-year-2040/


Szöveg forrása: 




&

 A blogoldalon közzétett  a "delfinmosoly" oldalhoz köthető tartalmak:









Delfinmosoly - Tények & tévhitek a delfináriumok világáról...









Forrás: 





***

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése