2015. március 1., vasárnap

Tantric Sexuality - Hogyan hat a tantrikus szeretkezés az életünkre?








Valamikor Te is hagyományos szexszel kezdted, aztán áttértél a tantrikusra. Miért?

Ahhoz, hogy eljussunk ide, kell egy „előélet”, egyfajta spirituális fejlettség és érettség. Annak a gondolata és tudata, hogy az univerzum részei vagyunk, hogy energiák mozgatnak, hogy tudatilag irányíthatók vagyunk. Az oktatóm előtt egyébként nem lehet kiejteni a szex szót. Ez túl durva, és semmiképp sem fedi a lényeget.

Mert mi a lényeg?

-A lényeg a szeretet. Az, hogy figyelünk egymásra, hogy örömet szerezzünk egymásnak. Hogy a kundaliniben létező teremtő energiát felvigyük magasabb tudati szintekre.

Na, itt van az, amikor a laikus először elakad. Mi az, hogy felvinni? Mit és hova?

Szublimálásnak nevezik ezt a folyamatot. Van benned egy erő, egy energia. Ennek tudatában vagy, ezt birtoklod, és irányítani vagy képes. Arra gondolsz, érzem ezt a hatalmas erőt magamban, egyre inkább burjánzik bennem, egyre erősebb amplitúdóval lüktet bennem, ezt nem engedem el, hanem testem felsőbb régióiba irányítom, a tudatom székhelyéül szolgáló fejembe, a korona csakra szintjére.

De miért kéne ezt megtennem?

Azért, mert ez a Tantra értelme: egy olyan isteni állapotot elérni, ami túl van a boldogságon, de hasonló hozzá. Szamadinak hívják. Ezt a tudati szintet sokféle módszerrel el lehet éri: lehet meditálva, vagy hipnózissal, sőt lehet kábítószerrel is. De a szeretkezéssel elért tudati állapot a legszebb, és legemberibb forma.

És mit érez ilyenkor az ember?

Igazából erre a dologra nincsenek szavak. De valami olyasmit érez, amit a köznapi nyelv boldogságnak titulál. Frenetikus erejű bizsergés, melegség önti el a szív táján az embert, szeretet minden létező iránt.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy csak az fogjon a tantrikus szerelem gyakorlásához, aki már kellő előélettel rendelkezik a jógában vagy a keleti filozófiák valamelyikében?

Egyáltalán nem. Nekem például van egy személyes ismerősöm, akinek semmi köze a jógához, és az ehhez közeli dolgokhoz, mégis ezzel a módszerrel szeret.

Nagy szerepe van a szeretetnek, ahogy mondtad. Ebből az is következik, hogy tanrikusan csak szerelemből lehet érintkezni? Csak a „próba”, a technika kedvéért nem?

Nem, ezt nem lehet. A szerelemnek, a szeretetnek jelen kell lennie. A szerelmi együttlét nagyon jó kifejezés erre, szükség van a szeretetre, e nélkül csak bizonyos fokú prostitúcióról beszélhetünk.

Ha már említetted módszer szót: tudtommal a tantrikus szerelemben vannak meghatározott testhelyzetek, amik segítik a szerelmi életet, vagy pontok, amelyek stimulálása elnyújtja az élvezeteket.

Így van, de ezek technikai kérdések, nem érdemes velük foglalkozni csak magukban. Ezeknek is a köré épült ideológiával együtt van értelme és szerepe. Először azokhoz a gondolatokig kell eljutni, amikről már beszéltem.

Titkos dolgok ezek? Csak beavatottak juthatnak hozzá?

-Szó sincs erről. A könyvesboltok polcai roskadoznak az erről szóló könyvektől. Bárki megtalálhatja a kedvére valót, de mint mondtam, nem ez a fontos, hanem a tudat átalakítása.

Mégis: nem említenél meg számunkra egy technikát?

Egyszerű és mégis nagyon hatásos módszer, ami az egymásra hangolódást segíti: üljenek egymással szembe, fogják meg egymás kezét, és csak nézzék egymást, nézzenek egymás szemébe, igyekezzenek érzékelni a másik legbensõbb, legtisztább Énjét. Majd a szívtájékra összpontosítva igyekezzenek érzékelni a felébredõ szeretetet, amit a másik iránt éreznek, tegyék jobb kezüket a másik szívéhez és csukják be szemeiket. Maradjanak így egy kis ideig. Meglátják, ha ezen a módon kezdenek a szerelmi együttléthez, csak csodálatos élményekben lehet részük.

Hát, ez tényleg érdekesen hangzik.





És tényleg hatásos.

A hozzá nem értő ember csak annyit hall a tantrikus szerelemről, hogy a magmegtartásra törekszik. Mi ebben a jó?

Ezáltal érhető el a már említett állapot, ezáltal nyújtható el hosszú órákra a szeretkezés, ezáltal részesül a férfi egy olyan folyamatosan fenntartott, készenléti állapotban tartott potenciálban, ami egyébként lehetetlen lenne. Ezáltal megszűnik a teherbeesés veszélye és az ettől való félelem. Mindkét félnek felszabadultságot, kiterjesztett örömet hoz ez a módszer.

Igen, de még mindig ott a kérdés: hogyan tudja elérni ezt a férfi? Mit kap cserébe a nem kis áldozatáért?

A férfitól valóban nagy önfegyelmet igényel a sperma visszatartása. De ha sikerül ezt megtennie, és szublimálnia az így felgyülemlett erőt, akkor olyan képességek és érzések birtokába jut, amit nem cserélne fel másra. Végtelen szeretet, férfiasságának folyamatosan ébren tartott tudatát, annak a képességnek a tudatát és látványát, hogy képes partnerét a legmagasabb régiókba repíteni.

Hallottam már olyan orvosi véleményről, amiben arról volt szó, hogy a test bármilyen természetes impulzusának a visszafojtása káros lehet. Ebben a kijelentésben azért van ráció.

Az erőszakos, kényszeres visszafojtás biztos nem jó. De itt nem erről van szó. Ezt kell megérteni: nem görcsös, összeszorított foggal való akadályoztatás ez, hanem egyfajta szárnyalásra irányuló kísérlet vagy megoldási mód. A felgyülemlett energiát nem lefojtjuk, megöljük, hanem magasabbá szublimáljuk, megtartjuk és nemesebb formában használjuk fel. Ezzel a móddal például teljesen kitágul az ember tudata és teljesítőképessége: sokkal kreatívabb lesz, alkotó fantáziája beindulhat.

Még mindig földhöz ragadva kérdezem: mi van az orgazmussal? Az elmaradt orgazmussal?

Ez megint egy téves álláspont. Itt nem marad el az orgazmus. Épp ellenkezőleg: a pár folyamatosan „tettrekész”, bármikor képes a szerelemre. Különbséget kell tenni orgazmus és orgazmus között. Az emberek nagy többségének az a pár másodpercig tartó gyönyör az orgazmus, ami remegés, leizzadás, apró rángások formájában tárgyiasul. Van azonban magasabb rendű orgazmus is, aminek nincsenek ilyen külső testi kísérőjelenségei, mégis mélyen megélt, felfokozott élmény.

A hagyományos szexnek pontos sorrendje van: előjáték, fokozódó szexuális ingerek, csúcspont, orgazmus, és elalélás. A tantrikus szerelemnek létezik ilyesfajta menetrendje?

-Az tévhit, hogy a tantrikus szeretkezésnek nincsenek szakaszai. Itt is vannak jól elkülöníthető periódusok. Itt is beszélhetünk előjátékról, ami az egymásra hangolódást, a hosszas szerelmi játékokat foglalja magában. Aztán történik meg a tulajdonképpeni szerelmi aktus, ami nem csak fizikai szinten hat. Ilyenkor a férfi és a nő, a jang és a yin energiák eggyé válnak, Abszolút Eggyé, kozmikus értelemben. Végül pedig utójáték zárja le az együttlétet, ami a korábban megtapasztalt boldogság egymás karjaiban való újraélése. A tantrikus szerelemnél jellemző az elkülönülés. A szeretkezés után a párok, a közösen megélt élmények birtokában, fizikai értelemben elválnak és külön alszanak.

Az elmondottakból úgy tűnik, hogy a tantrikus szerelem kiváló lehetőség az egyébként potenciál zavarokkal küzdő férfiak számára.

Így van. A klasszikus szeretkezésben komoly gondot okoz a merevedés. A Tantrában pedig nem feltétel, sőt, vannak olyan technikák, amik kifejezetten petyhüdt nemi szerveket igényelnek. Ennek karésa a neve, és azt jelenti, hogy puha nemi szerv érintkezik a nőivel, így biztosítva az energiák lassú folyását.

A dolog természetéből adódóan a tantrikus szex több óráig tartó szerelmeskedés. Ez nem azt vonja maga után, hogy ritkábban is történik?

Nem, éppen, hogy nem, mivel a potenciál folyamatosa nyitott, sohasem zárul le, bármelyik percben, pillanatban folytatható.

Egy korábbi beszélgetésünkben említetted, hogy a féltékenység is megszűnik az ilyen szerelmet gyakorló pároknál. Talán azért, mert ez a fajta technika olyan szorossá fűzi össze a párokat, ami lehetetlenné teszi egy másik felé való kacsingatást?

Nem, nem erről van szó. Inkább a tantrikus szerelemmel járó szabadságot emelném ki. A hagyományos szerelmekben alapvető metódus a másik birtoklásának vágya és gyakorlata. Egy rakás konfliktus éppen ebből adódik. Itt megérti az ember, hogy egyek vagyunk, hogy nincsenek tulajdonviszonyok, hogy boldogságot nemcsak attól az egyetlen partnertől kaphatok, akinek a párja vagyok.

Akkor ez olyasmi, mint a hetvenes években dívó szabad-szerelem?

Néhány szó magyarázata Szamadi = egyensúly, teljesség, megnövelt és kiterjesztett tudat

Kundalini = teremtő erő, a gyökér csakrában szunnyad, várva felélesztését. Alvó kígyóként, három és félszer feltekeredett fonatként ábrázolják ( a szó jelentése:”kedvesem hajtincse”)

Korona csakra = az emberben hét energiakerék van, amiket csakráknak hívnak. A legfelső a fejtetőn található, ennek a neve a korona csakra

Szó sincs erről, semmi köze a kettőnek egymástól. Ha ezt értetted a szavaim alatt, akkor valószínűleg rosszul fogalmaztam. A szabadság a magasabb tudati szintet jelenti. Azt, hogy a boldogságot nem feltétlenül a partnerben kell keresni, nem tőle kell függővé tenni. A boldogság állapotot elérhetjük bármikor, életünk bármely órájában. A féltékenység abból adódik, hogy féltjük azt a boldogság állapotot, amit a másikra vetítettünk ki,amit hozzá kötöttük. Mivel itt a boldogság nem partnerfüggő, a féltékenység is értelmét veszti.

Neked van összehasonlítási alapod. Mi a kétféle szex közötti különbség?

Nagyon nagy különbség, hogy nem kíséri fáradtság. Sőt, mivel energiák áramlása és átadása történik, erőt ad, vitalitással jár. A férfiak permanensen aktív teljesítőképességet köszönhetnek neki. A páromnak van egy érzékletes hasonlata a két mód közötti különbségre: képzeljünk magunk elé két felfújt lufit. Ez egyik szárát elengedjük, az azonnal szétdurran, nagy hanggal és gyorsasággal, a tartalma a semmibe száll, összezsugorodik és egy pillanat alatt megszűnik lufi lenni. A másik szárát gondosan bekötjük, nem engedjük kiszállni a benne levő tartalmat. Ezzel aztán sok mindent kezdhetünk. Játszhatunk vele, sokáig megtarthatjuk, gyönyörködhetünk benne, felengedhetjük a mindenségbe, tartalmával együtt.



Források:

http://www.fokuszbanano.hu/test_es_lelek/szex/194/Egy_lany,_aki_a_tantrikus_szerelem_hive
http://www.mithogyankell.hu





* (Babes - Whitney Westgate - The magic touch)










**

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése