2023. szeptember 9., szombat

Hogyan hat az éneklés az egészségre?

 1. Az éneklés a testet a "jobb" rezgésekre hangolja, amelyek növelik az életerőnket.
2. Az éneklés során különleges biokémiai anyagok születnek az emberi agyban - endorfinok, amelyek segítenek nyugalmat és örömöt érezni.
3. Javul a vérkeringés, ami jótékony hatással van a hangedényekre, a mandulákra és a nyirokcsomókra. Ez jelentősen növeli a helyi immunitást - egyszerűen fogalmazva, ritkábban fázunk meg.
4. Az éneklés közbeni vérellátás fokozott agyi aktivitáshoz vezet: az agy intenzívebben kezd dolgozni, javul a memória, könnyebben érzékel bármilyen információt az ember.
5. A fej vérellátásának javítása megfiatalítja a szervezetet és javítja a bőr állapotát.
6. Az éneklés nagyon hasznos a tüdőbetegségeknél, hiszen nemcsak a légzőgyakorlatokat helyettesíti, hanem hozzájárul a megfelelő légzés kialakulásához is, ami pl. jelentősen csökkenti az asztma súlyosbodását (rosszulását).
7. A rendszeres kóruséneklési gyakorlatok növelik az immunglobulin-A és hidrokortizon szintjét, amelyek a jó immunitás jelei.
8. Jelenleg a dadogás éneklés útján történő kezelésére szolgáló technikák fejlesztése folyamatban vannak, és segítenek a beszédszótókció fejlesztésében.
9. Az éneklést az elhízás kezelésében is használják: elhízottaknál impulzív éhségérzet esetén érdemes legalább két-három dalt énekelni.
Vigyázzatok, lányok! Az éneklés javítja a véráramlást a fej környékén, és általában megfiatalítja a szervezetet, javítja a bőr állapotát.
Ezek az okok is, amiért naponta legalább öt percet kell énekelni.
Az éneklésnek hasonló hatása van, mint a testmozgás.
 

 

Fordította: Ivanka Marešová
Orosz nyelvű cikk itt: https://samopoznanie.ru/art.../kak_penie_vliyaet_na_zdorove/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése